Published On: Soare, Iun 7th, 2015

EXCLUSIV Procurorii DNA il iau cu asalt pe Simionescu / Directorul Anghelescu, audiat la DNA / In vizor, terenuri concesionate “Hercules”, firma controlata de Stancu

ANGHELESCU_PRIMARIE_INFOBRAILAProcurorii anticoruptie merg mai departe in dosarul in care, conform unor surse judiciare, sunt vizati primarul Aurel Simionescu, Stoica Anghelescu (foto) – directorul Finantelor Publice Locale, dar si mai multi functionari din cadrul Serviciului Licitatii, Achizitii Publice. Demararea cercetarilor in acest dosar a fost anuntata in exclusivitate de Ziarul Infobraila in urma cu trei luni.

Conform informatiilor obtinute de Ziarul Infobraila, Anghelescu, “seful banilor Primariei”, a fost audiat de procurorii DNA Galati la sfarsitul lunii trecute, in perioada in care primarul Simionescu se afla intr-o vizita oficiala in Turcia. Directorul Finantelor a fost chestionat in legatura cu modul in care, la inceputul anului trecut, Primaria a concesionat pentru 49 de ani firmei “Hercules”, controlata prin Bursagrirom de catre

Gheorghe Bunea Stancu – fostul presedinte al Consiliului Judetean si fostul sef de partid al edilului, terenuri in suprafata de 6,6 ha in zona Vadul Ghecetului.

Pe numele lui Anghelescu, in varsta de 66 de ani, ne-au precizat surse judiciare, ar fi inceput urmarirea penala. De asemenea, “al doilea primar al Brailei”, cum este cunoscut directorul Finantelor Locale, intentioneaza sa iasa la pensie in perioada imediat urmatoare, desi a implinit cu mult timp in urma varsta de pensionare.

Caietele de sarcini pentru atribuirea celor trei loturi de teren, in suprafata totala de 6, 6 ha,  dar si tot ceea ce tinea de organizarea licitatiei, au fost aprobate de catre consilierii locali prin intermediul unor hotarari de CLM, initiate de primarul Simionescu.

In acest dosar, DNA Galati a solicitat in ultimele luni mai multe documente Primariei, care le-au fost puse la dispozitie procurorilor.

Intrebat de jurnalistii Infobraila, in luna martie 2015, daca are cunostinta despre faptul ca DNA a inceput cercetarile cu privire la o serie de licitatii organizate de Primarie, Aurel Simionescu a precizat ca informatia este reala.

"Da au fost solicitate documente de la Primarie de catre DNA. Nu stiu sa spun pe de rost cand au fost solicitate. Le-am transmis pentru ca este un termen in care trebuie sa trimiti clarificarile respective", ne-a declarat atunci edilul.

Stancu si DNA

Reamintim faptul ca, pe data de 7 august 2014, DNA Galati l-a retinut pentru 24 de ore pe seful Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, intre timp revocat din functie, dupa ce au efectuat perchezitii la domiciliul acestuia dar si la sediul Consiliului. Procurorii il acuza pe fostul presedinte al CJ de abuz in serviciu si conflict de interese.

Potrivit procurorilor, in perioada 2009-2010, Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, si-a incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de CJ.

La inceputul lunii februarie 2014, Ziarul National a publicat un articol conform caruia Bunea Stancu i-a avertizat pe colegii de partid ca daca va fi anchetat de DNA va trage tot judetul dupa el. "Nu o sa pic doar eu ca prostul, va iau pe toti dupa mine! Pe toti! Pana si pe procurorii care m-au scos pan acum! Ma duc eu, trag tot judetul dupa mine, si Bucurestiul, ne ducem, cu totii la mititica!", a spus Stancu conform sursei citate.

CITESTE SI

Baronul fara voturi sau al doilea primar

 

Comentarii

comentariu

About the Author