Published On: mar, Iun 2nd, 2015

Dosarul care a zguduit “lumea buna” a Brailei / Capii retelei “Red Velvet”, eliberati din arest preventiv dupa 12 luni

Share This
Tags

Judecarea dosarului “Sex pentru politicieni si afaceristi” continua, insa cu principalii capi ai retelei care coordona bordelul “Red Velvet” in arest la domiciliu sau sub control judiciar. 

Curtea de Apel Galati le-a plasat pe cele trei femei retinute in acest dosar, Mihaela Dobrila, Diana Mariana Gaiu si Stefana Dragu, in arest la domiciliu, iar pe Constantin Dram – cel care a fost mana dreapta a lui Dobrev Iura, patronul “Red Velvet”,  sub control judiciar, dupa ce aproximativ un an acestia au stat dupa gratii.

Capul retelei a murit in timp ce se afla in Arest

dobrev iura infobrailaFostul luptator Dobrev Iura, patronul bordelului Red Velvet si capul grupului infractional specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani, a murit, in dimineata zilei de 4 septembrie 2014, la Spitalul Judetean Galati, dupa ce, in cursul noptii, in jurul orei 02.00, a lesinat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati. Barbatul a fost transportat cu ambulanta la spital, internat la Terapie Intensiva, unde a incetat din viata.

Iura a ajuns in spatele gratiilor la sfarsitul lunii iunie 2014, cand procurorii DIICOT au destructurat gruparea infractionala pe care o conducea si au inchis bordelul Red Velvet, unde zeci de tinere, printre care si minore, isi vindeau trupurile. 

Anul trecut, procurorii DIICOT Galati au descins la salonul de masaj erotic "Red Velvet", situat in centrul Brailei, la doar doua sute de metri de sediul Inspectoratului de Politie Judetean, mai precis pe strada Mihail Sebastian nr.25. Salonul de masaj erotic era o perdea pentru un grup infractional specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani, care actiona inca din anul 2011.

Dobrev Iura si Dobrila Mihaiela, patronii bordelului, dar si alti trei complici, au ajuns in spatele gratiilor, fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane in forma continuata si trafic de minori in forma continuata.

Printre clientii bordelului din centrul vechi al Brailei s-au numarat politicieni si afaceristi locali, marea majoritate cunoscuti ai lui Dobrev Iura, patronul asa-zisului salon de masaj. 

Oameni de afaceri, directori de institutii deconcentrate, dar si primari ai unor localitati brailene, alegeau sa isi petreaca noptile in compania tinerelor care isi vindeau trupurile la "Red Velvet".

Procourorii spun ca reteaua de proxenetism si trafic de minori a lui Dobrev isi desfasura activitatile "intr-o maniera foarte bine organizata, maniera asemanatoare desfasurarii unei veritabile activitati profesionale ilicite." Conform aceleiasi surse, in Retea erau stabilite si delimitate precis rolurile fiecarui membru.

Din 2011 si pana in ziua descinderii procurorilor DIICOT, Reteaua lui Dobrev "a recrutat, primit si cazat, inclusiv prin CONSTRANGERE, in scopul EXPLOATARII SEXUALE" 5 tinere majore si 8 minore, cu varste cuprinse intre 15 ani si 17 ani.

Astfel, sustin procurorii, minorele erau ademenite de Dram Constantin (n.r. arestat si el in dosarul "Red Velvet"), care le promitea un loc de munca legal, profitand de vulnerabilitatea tinerelor care proveneau din familii cu situatii financiare extrem de precare. Dupa ce se apropia de adolescente, Dram il prezenta pe Dobrev Iura, capul Retelei, ca fiind fratele sau, si care le promitea "sume importante de bani".
Ajunse in cladirea din centrul Brailei, minorele erau constranse sa isi vanda trupurile pentru 200 RON, Dobrev lasandu-le fetelor doar 50 RON din aceasta suma.

Dezvaluirile INFOBRAILA: Sex cu politicieni, afaceristi, avocati si notari

Prostituate bordelPrintre clientii bordelului din centrul orasului se numara afaceristi braileni importanti, dar si nume grele din politica si administratia locala, printre care alesi locali si functionari publici din Primaria Braila si Consiliul Judetean Braila. Totodata, sursele citate ne-au precizat ca si sportivi cunoscuti la nivel local, dar si avocati, notari si directori de institutii de invatamant, s-au numarat printre clientii prostituatelor de la "Red Velvet".

Tinerele care erau exploatate sexual, dintre care multe minore, isi asteptau clientii "obisnuiti", barbati din Braila si Galati, pe un hol, la intrarea in bordel. Acolo, dupa ce prezentau cartea de identitate, clientii plateau suma de 150 RON si isi alegeau fata care urma sa le satisfaca poftele trupesti intr-una din camerele cladirii, au precizat pentru Infobraila surse din randul anchetatorilor.

In camera, clientii trebuiau sa ii mai plateasca si fetei 50 RON, inainte de a intretine relatii sexuale. Vanzatoarele de placeri le ofereau barbatilor prezervative, fiind obligate sa practice pentru suma de 200 RON atat sexul normal, cat si cel oral sau anal. De asemenea, in fiecare camera, clientii gaseau gel lubrifiant si alte articole procurate din sex shop-uri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-