Published On: joi, Iun 18th, 2015

DIICOT a lovit in piata drogurilor: Trei braileni, retinuti / 20 de persoane, duse la audieri / Trei masini confiscate

Share This
Tags

PERCHEZITIIProcurorii DIICOT- Biroul Teritorial Braila, au procedat miercuri, 17 iunie, la prinderea in flagrant a lui Lupascu Marian, in timp ce cumpara substante psihoactive de la Mila Bogdan Ionut. In cauza exista suspiciunea rezonabila ca în luna septembrie 2014, în municipiul Braila, s-a constituit un grup infractional organizat, avand ca scop obtinerea de venituri materiale din activitati de procurare, transport, depozitare, portionare si vanzare de droguri de risc (cannabis) si de mare risc (pentedrona), precum si de substante psihoactive.

Conform DIICOT, in cadrul grupului infractional condus de catre Lupascu Marian au activat Lupascu Daniel, Sîrghiuta Ionut si Neagu Alexandru Ionut, fiecare avand rol bine determinat în activitatea infractionala. Numele lui Neagu apare si in alt dosar instrumentat de procurorii antimafia, legat de traficul de cocaina.

Drogurile distribuite de catre membrii grupului infractional erau comercializate sub forma unor plicuri din plastic transparent autosigilante, ce contineau o substanta vegetala maruntita de culoare verde, contra sumei de 10 lei bucata.

Din cercetarile si investigatiile efectuate s-a stabilit faptul ca Neagu Alexandru Ionut procura drogurile de la Lupascu Marian, pe care ulterior le comercializa în cartierul Calarasi IV. La randul sau,Lupascu se aproviziona frecvent cu substante psihoactive de la inculpatul Voicu Alexandru Catalin.

La sediul DIICOT Braila au fost aduse in vederea audierii un numar de 20 persoane.

In cauza s-a dispus retinerea fata de Lupascu Marian, Lupascu Daniel si Neagu Alexandru Ionut precum si masura controlului judiciar fata de Sirghiuta Ionut si Mila Bogdan Ionut.

In cadrul actiunii au fost identificate si confiscate 3 autoturisme, 7 console „X-BOX”, 6 televizoare LCD, suma de 600 euro si suma de 200 lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author