Published On: lun, Iun 22nd, 2015

Daniela Radulescu, zisa “lapte-corn”, noua sefa a PC Braila – parte a mostenirii lui Bunea Stancu / Avere colosala si bani publici pe banda rulanta

Share This
Tags

daniela radulescuUn nume aproape necunoscut majoritatii brailenilor, Daniela Radulescu este consilier local conservator de doua mandate, insa a stat departe de ochii presei – votand mecanic orice proiect care avea girul partidului, insa la umbra milioanelor de euro, care au curs valuri din bani publici.

De saptamana trecuta, Radulescu a preluat presedintia Organizatiei Judetene a Partidului Conservator, devenind astfel succesoarea senatorului Mihai Danut, care in mai putin de trei ani a trecut prin tot atatea partide, sfarsind in tabara liberalilor.

Ajunsa peste noapte singura femeie-sef de partid de pe plan local, sotia “eternului” director de la Electrica a ajuns direct la butoanele Puterii si urmeaza sa vedem daca “miscarea” va fi una prielnica pentru familia Radulescu, ca-n vremurile cand baronul Bunea Stancu conducea judetul.

O familie care a tinut loc de partid

Despre Daniela si Stefan Radulescu, presa a scris doar cand a venit vorba de munti din bani publici sau de stratageme politico-administrative care au ridicat numeroase semne de intrebare.

Sotul Danielei este de aproape 7 ani director al Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Braila – functie pe care ar fi ocupat-o prin interventii politice, dar si patronul “Risk Com” SRL, firma care atunci cand Bunea Stancu stapanea judetul a castigat pe banda rulanta licitatiile pentru programul “Lapte-corn”.

Stefan_RdulescuO scurtă trecere in revista a contractelor pe programul guvernamental „Lapte-corn”, facuta de Ziarul de Investigatii, arata ca vesnic castigător firma lui Radulescu. De exemplu, pentru anul scolar 2004 – 2005, firma a incasat din bani publici un milion de euro pentru laptele si cornul distribuite zilnic in scolile din municipiu si judet. Si in anul următor suma a fost aceeasi, abia in sezonul 2006 – 2007 inregistrandu-se o crestere: un total de 1,1 milioane de euro. In urmatorul an plusul a fost mai mare, ajungandu-se la o valoare de 1,3 milioane de euro, iar in anul scolar 2008 – 2009 a fost de 1,6 milioane euro. Pentru anul 2009 – 2010 potul a crescut la 1,7 milioane de euro, in contextul in care valoarea unui pachet a fost de 1,17 lei cu tot cu TVA, valoare neschimbată si in anul scolar 2010 – 2011.

In anul scolar 2011/2012, Risk Com SRL a incasat 1, 3 milioane de euro, urmand ca in anul 2012/2013 sa incaseze aceeasi sumă. Asa cum era de asteptat, firma lui Radulescu a castigat si in anul scolar 2014/2015 licitatia pentru a furniza produsele din cadrul programului „lapte si corn”.

Conectarea sotilor Radulescu la cercurile Puterii a fost facuta de tatal lui Stefan -director Renel in anii ’90 si un apropiat al fostului primar Anton Lungu. Toate administratiile care s-au succedat la conducerea orasului au fost prietenoase cu "Radulestii", motiv pentru care “Risk” a reusit sa puna mana pe spatii comerciale chiar in statiile Braicar.

Stefan Radulescu, desi fost membru PDL si cumatru al fostului lider al democrat-liberalilor braileni – Constantin Titi Dumitriu, a avut mereu o relatie privilegiata cu Gheorghe Bunea Stancu, presa centrala spunand chiar ca directorul Electrica ar fi finul fostului baron PSD, fapt insa care nu se confirma potrivit surselor noastre.

Averea "Radulestilor"

Conform propriilor declaratii de avere, sotii Stefan si Daniela Radulescu au in proprietate nu mai putin de 13 terenuri – intravilane, agricole si forestiere, printre care trei in judetul Constanta si unul in judetul Calarasi, dar si trei case in municipiul Braila.

De asemenea, cei doi detin impreuna si separat actiuni la 9 societati comerciale, printre care si Risk. In urma cu 2 ani, acestia au vandut 4 apartamente, avand de achitat si un credit bancar de aproape 120.000 de euro, scadent in 2033.

“Radulestii” au obtinut venituri anuale in valoare totala de 60.000 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author