Published On: joi, Iun 4th, 2015

CAZ SOCANT la Scoala 23 / O eleva a fost agresata de paznicul scolii, un angajat BGS / Politia s-a sesizat din oficiu

Share This
Tags

scoala 23

O eleva a Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” a fost lovita, in urma cu cateva zile, de paznicul unitatii de invatamant, angajatul unei societati private de paza si protectie, dupa ce fata l-a injurat pe barbat. Politia s-a autosesizat pentru ca mama victimei nu a dorit sa depuna plangere.

Una dintre cele mai bune scoli gimnaziale din municipiu a fost, miercuri, 3 iunie, scena unui incident violent, care a declansat un scandal de proportii. 

Ilinca Bianca R., eleva in clasa a-VIII-a, a fost lovita de Lupu Ionut Marius, paznicul care este platit pentru a asigura protectia elevilor, pentru ca, sustine barbatul, aceasta i-a adresat “cuvinte extreme de jignitoare”. 

Corectia i-a fost aplicata fetei chiar la evenimentul organizat cu ocazia sfarsitului de an scolar. 

Paznicul, care intre timp a fost mutat de la scoala de catre firma BGS, sustine, intr-o declaratie olografa, ca pe data de 3 iunie, in jurul orei 17:30, dupa ce elevii clasei au facut fotografia de grup, in fata scolii,  din senin, eleva l-ar fi injurat, mentionand ca ii este jena sa reproduca apelativele folosite de fata. 

Cand a incercat sa-i ceara socoteala Biancai pentru “gravitatea cuvintelor si gesturilor sale”, mai arata sursa citata, aceasta ar fi continuat in acelasi stil, moment in care paznicul recunoaste ca a reactionat impulsiv.

“Mentionez ca nu e prima data cand eleva aduce la adresa mea cuvinte extrem de jignitoare, cuvinte care imi e jena sa le scriu pe hartie”, a mai scris Lupu Ionut.

Conflictul intre eleva si paznic ar fi unul vechi, inceput in urma cu aproximativ un an de zile. 

Directorul unitatii de invatamant a dispus demararea unei anchete in cadrul institutiei scolare pentru a afla ce s-a intamplat cu adevarat in dupa-amiaza zilei de 3 iunie si pentru a clarifica situatia care a ajuns si la urechile sefilor in Inspectorarul Scolar.

Si Protectia Copilului s-a implicat in acest caz, insa s-a lovit de refuzul mamei elevei, care nu a dorit sa auda de implicarea vreunei institutii a statului.

“Noi ne-am aratat disponibilitatea de a ne implica, de a vedea daca drepturile copilului au fost respectate, daca fata are nevoie de consiliere psihologica insa mama nu a dorit. Totusi urmarim cazul, am discutat cu doamna director si vom incerca sa vorbim si cu eleva”, ne-a declarat Simona Cimpoaie, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Mama elevei agresate nu a depus plangere nici la Politie, insa oamenii legii s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar penal pentru purtare abuziva, conform art. 296 NCP.

Comentarii

comentariu

About the Author

-