Published On: mar, Iun 23rd, 2015

Ada Moldovan a parasit HC Dunarea / Interul dreapta s-a intors la Sebes, dupa 7 ani pe malul Dunarii

Share This
Tags

HC Dunarea - Ada MoldovanOriginara din Focsani, Ada Moldovan, in varsta de 31 de ani, a parasit HC Dunarea, dupa ce in 2008 a ajuns pe malul Dunarii, intorcandu-se la Sebes, unde si-a inceput cariera. Interul dreapta a semnat cu nou-promovata HC Alba Sebes, revenind astfel, dupa un deceniu, sub comanda tehnicianului Popa Sevistean, conform presei din Alba.

De cealalta parte, jucatoarea dezminte informatia, recunoscand insa ca a purtat discutii cu oficiali ai HC Alba Sebes, insa fara ca acestea sa atinga concretul.

In 2008, Ada s-a transferat la HC Dunarea de la Roman. In acelasi an, ea a obtinut cu echipa Romaniei medalia de bronz la Campionatul Mondial Universitar. In 2009, Moldovan a participat cu nationala Romaniei la Cupa Mondiala din Danemarca, unde a castigat medalia de aur, si s-a clasat pe locul 8 la Campionatul Mondial din China.

In 2010, handbalista a facut parte din echipa Romaniei care a obtinut medalia de bronz la Campionatul European de Handbal Feminin.

Ada Moldovan este de trei ori castigatoare a Trofeului Simona Arghir Sandu (2007-2010), distinctie care se decerneaza anual de catre Federatia Romana de Handbal celei mai bune marcatoare din Liga Nationala de Handbal Feminin a Romaniei.

In ianuarie 2012, Consiliul Local Sebes a decis sa-i acorde titlul de Cetatean de Onoare pentru activitatea de la CSM Sebes, intre 2002-2004.

Ada Moldovan este casatorita si are un baiat, Raul.

Comentarii

comentariu

About the Author