Published On: mar, Iun 16th, 2015

Share This
Tags

semnatura-practis-1Titlu proiect: „O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor’’

Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137130

Beneficiar: Inspectoratul Scolar Judetean Braila

 

Comunicat de presa

Competenta si performanta la Targul firmelor de exerci\iu PRACTIS

 

In perioada 5-7 iunie 2015 s-a desfasurat, la Tulcea, Targul interregional al firmelor de exercitiu din cadrul proiectului PRACTIS – „,O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor’’. Evenimentul a prilejuit reunirea elevilor din 8 firme de exercitiu din 4 judete: Braila, Mehedinti, Vaslui si Caras Severin si a însemnat o oportunitate pentru elevi de a-si demonstra competentele dobandite pe durata desfasurarii activitatilor din firmele de exercitiu.

Toti elevii participanti din cadrul firmelor expozante, sub atenta supraveghere si indrumare a profesorilor coordonatori, au dat dovada de profesionalism si seriozitate demonstrand ca pot face fata cu succes provocarilor unui eveniment de asemenea amploare. Spiritul antreprenorial si competitional si-a pus amprenta asupra concursului de firme de exercitiu din cadrul targului. Acesta s-a desfasurat pe 4 sectiuni: Cel mai bun spot publicitar, Cea mai buna prezentare Power Point, Cel mai bun stand si Cel mai bun vanzator. Au fost evaluate printre altele, originalitatea si atractivitatea materialelor promotionale, modul de prezentare a standului, profesionalismul si serviabilitatea angajatilor din firmele de exercitiu, competentele de negociere si relationare in mediul de afaceri, abilitatile de comunicare in situatii date etc.

Dupa inchiderea lucrarilor targului ]i în urma deliberarilor dintre membrii comisiilor de evaluare, a rezultat urmatorul clasament:

Premiul I – FE Jasmine SRL (Braila) si FE Healthnat SRL (Mehedinti);

Premiul II – FE Diamond One SRL (Braila) si FE Stylish Mood SA (Vaslui);

Premiul III – FE Cellular Mobile SRL (Braila) si FE IT Vision SRL (Caras Severin);

Mentiune – FE Sylv Motors SRL (Braila) si FE FE Favors SRL (Mehedinti);

 

Premiile s-au acordat pentru toti elevii din cadrul unei firme castigatoare. Dincolo de clasamentul oficial, toti elevii firmelor expozante sunt castigatori, fiind beneficiarii unei experiente in care spiritul de echipa, munca si daruirea isi pun amprenta pozitiv asupra dezvoltarii personale.

Prin crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea creativitatii si originalitatii in randul angajatilor din FE si adaptarea la cerintele economiei de piata moderne dar si pentru dezvoltarea competentelor de negociere si relationare in mediul de afaceri si a abilitatilor de comunicare, targurile FE constituie o componenta importanta a sistemului instrumentelor de marketing pentru produsele si serviciile furnizate de firmele de exercitiu, dar si un prilej pentru vizitatori de a vedea modul in care se desfasoara procesul de negociere si tranzactionare. La eveniment au mai participant elevi de la liceul partener din proiect si experti din proiect.

Targul incheie cu succes activitatile specifice firmelor de exercitiu prevazute in cadrul proiectului. Inventivitatea, tehnicile de marketing, abilitatile antreprenoriale dobandite in cadrul activitatilor specifice desfasurate in firmele de exercitiu si demonstrate la standuri de cei aproximativ 80 de elevi participanti probeaza realitatea trecerii din mediul virtual la realitatea unei piete reale cu avantajele si dezavantajele acesteia. Dovada este competitia dura si rezultatul acesteia, satisfactia castigatorilor si promisiunea elevilor de a continua pregatirea in firma de exercitiu. Abordarea  interactiva a evenimentului, modul de organizare si desfasurare, profesionalismul expertilor implicati care au coordonat activitatile si implicarea elevilor au asigurat un binemeritat succes acestui eveniment. Feedback-ul primit din partea elevilor ne onoreaza.

„Totul a fost bine organizat, competitia dintre echipe a fost foarte mare, iar cei mai buni au castigat! Expertii din proiect au fost alaturi de noi in cadrul acestui eveniment cat si pe parcursul pregatirilor pentru targ. A fost o experienta placuta din care am avut multe de invatat, am legat noi prietenii, dar s-au si intarit prietenii mai vechi.” (Mangalea Elena, director economic FE Jasmine SRL). „Targul FE nu a insemnat doar o competitie. Pentru mine a insemnat o noua experienta, emotie, noi prietenii. In cadrul acestui proiect am invatat ce inseamna unitatea, dar si unicitatea, am constituit o noua familie. (Guta Madalina – specialist marketing FE Diamond One SRL). „O experienta frumoasa si interesanta pe care as vrea sa o mai repet. Mi-am dezvoltat abilitati antreprenoriale, am invatat multe lucruri care imi vor fi de folos îin viitor si poate in viitoarea mea cariera. (DRAGU DANIELA, director financiar, contabil FE Sylv Motors SRL). „Munca in echipa si activitatile desfasurate au fost foarte frumoase. Pot spune ca pentru prima data in viata am muncit cu drag, pentru ca totul sa fie bine. Si, cel mai important, am invatat lucruri noi si mi-am facut prieteni noi. Si asta conteaza cel mai mult! Daca la inceputul proiectului eram sceptic, acum pot spune ca  mi-am schimbat parerea si as mai repeta aceasta experienta. (Voinea Marian Andrei, economist FE Cellular Mobile SRL).

Acestea sunt doar cateva din multele opinii ale elevilor prezenti care vorbesc despre buna organizare si desfasurare a actiunii, de beneficiile obtinute [n urma activitatilor de firme de exercitiu, dincolo de premiile obtinute si despre nevoia de astfel de actiuni si proiecte in viitor.  Pentru mai multe informatii despre acest eveniment, va invitam sa consultati site-ul proiectului www.practis-braila.ro.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste în oameni!.

Pentru detalii:

Daniela Carasava, Expert Implementare si evenimente

daniela.caasava@gmail.com

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-