Published On: mar, Mai 12th, 2015

VIDEO Saracia l-a ucis pe un tanar din Baldovinesti: A murit in chinuri pentru ca nu a mai avut bani de medicamente

Share This
Tags

Bolnav de epilepsie inca din adolescenta, un tanar, in varsta de 25 de ani, din satul Baldovinesti – aflat la doar 8 km de oras, a murit in chinuri, familia nemaiavand bani sa-i cumpere medicamentele care-l tineau in viata.

Locuia impreuna cu bunica si cu fratele mamei intr-o cocioaba din lut, la marginea localitatii, impartindu-si tineretea intre epuizanta munca cu ziua si groaznicele crize epileptice. Desi boala ii transformase viata intr-un calvar, Marian nu se lasa cu una cu doua si umbla din vecin in vecin, dand cu sapa sau facand alte treburi prin gospodarii, pentru a castiga un ban.

Tanarul era foarte linistit si respectuos, dupa cum spun vecinii, insa epilepsia nu-l lasa sa aiba o viata normala. Lesina chiar si de 3 ori pe zi, insa bunica il ajuta sa-si ia medicamentele si totul trecea de parca n-ar fi fost. O iubea nespus de mult pe batrana care desi de abia isi mai duce picioarele, il ingrijea si ii facea mancare de cand parintii lui s-au despartit si l-au lasat de izbeliste.

In dimineata zilei de ieri, bunica a intrat in camaruta unde locuia nepotul, iar ceea ce a vazut a inlemnit-o. "Mititelul ei" era intins pe jos, lovit la cap, intre pat si masa, fara suflare. Orice incercare de salvare a tanarului a fost in zadar: una dintre sutele de crize epileptice s-a dovedit a-i fi fatala.

De aproape doua saptamani, Marian nu a mai luat tratamentul pentru epilepsie. Bunica nu a mai avut bani, primind lunar doar un ajutor mizer de aproximativ 150 de lei, unchiul nu a mai avut de munca, iar lui ii era prea rau pentru a-si mai pune spatele la munca.

Desi timp de 10 ani, de cand a aparut boala, nu i-au lipsit medicamentele, luna aceasta saracia, in care de altfel se nascuse, i-a curmat viata. Unii vecini, care-l stiau de mic, spun, desi suna dur, ca "asa a fost mai bine pentru el".

Bunica, cu ochii de un albastru aprins, nu a mai avut nici lacrimi sa-l planga, tanguindu-se si intrebandu-se cu ce bani il va inmormanta.

Comentarii

comentariu

About the Author