Published On: mie, Mai 6th, 2015

VIDEO ACCIDENT Brailean pe scuter, spulberat de un avocat constantean controversat, fost judecator

Share This
Tags

Un pensionar din Braila, in varsta de 66 de ani, care circula, miercuri, in jurul pranzului, pe DE 584, la iesire din satul Varsatura, cu un motoscuter, a fost ucis, fiind izbit de un autoturism marca Mercedes, condus de un fost judecator din Constanta, actualmente avocat.

Braileanul se afla pe prima banda, iar in momentul in care a vrut sa vireze stanga, pe linie continua, a fost lovit in plin de masina condusa de avocatul Virgil Sisu, care circula pe aceeasi directie de mers cu motoscuterul, insa pe banda a doua. Sisu sustine ca nu avea viteza si ca nu a putut evita impactul.

Batranul, desi purta casca de protectie, a fost aruncat in aer, iar in momentul in care a lovit asfaltul a murit, traumatismul cranian fiindu-i fatal. Echipajul de pe ambulanta sosita la fata locului nu a facut decat sa constate decesul.

Fostul judecator le-a spus politistilor ca se intorcea de la Galati, unde a avut un proces la Curtea de Apel, si ca nu are asupra sa documentele solicitate de oamenii legii. Fiind avocat, politistii au declarat ca cercetarile la fata locului trebuiesc efectuate sub supravegherea unui procuror de la Curtea de Apel.

"Eu plecam spre Constanta. In fata mea a aparut si fara sa semnalizeze a virat stanga si a taiat banda continua. Se vad urmele de franare. Am facut tot posibilul sa-l evit, dar n-am putut", a spus fostul magistrat.

Avocatul Virgil Sisu, membru al Baroului Bucuresti, a fost ani buni judecator la Tribunalul Constanta, parasind magistratura dupa ce a fost exclus de Consiliul Superior al Magistraturii pentru grave abateri profesionale. In 2009, Sisu a intrat pe mana procurorilor DIICOT Constanta, care l-au acuzat de favorizarea infractorului, acesta invatandu-i pe proxenetii pe care ii apara ce sa declare in fata anchetatorilor pentru a scapa basma curata, iar in 2012 a fost condamnat la plata unei amenzi penale in valoare de 10.000 de lei.

"Din primele cercetari se pare ca persoana care conducea mopedul nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers, fiind acrosat cu partea laterala dreapta de autoturism", a declarat comisarul-sef Dorel Valsan, din cadrul Politiei Rutiere.

Trupul braileanului a fost transportat la Medicina Legala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-