Published On: mie, Mai 6th, 2015

ULTIMA ORA Perchezitii DIICOT la Braila: Este vizata Romprest, firma care a salubrizat judetul in mandatul lui Stancu

Share This
Tags

Procurorii DIICOT desfasoara zeci de perchezitii in sapte judete, printre care si Braila, dar si in Bucuresti, la mai multe firme, intre care si societatea de salubrizare Romprest, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de aproximativ 4,5 milioane de euro. Conform primelor informatii, se pare ca este vizat si afaceristul Florian Walter, patronul Romprest.

Walter a fost unul dintre actionarii clubului de fotbal Dinamo, fost patron al clubului Petrolul Ploiesti si actualul finantator al clubului U Cluj.

23 de persoane vor fi duse la audieri in acest dosar. Suspectii ar fi folosit mai multe firme "fantoma", controlate prin interpusi, societati folosite pentru a semna mai multe contracte privind livrari fictive de bunuri sau prestari servicii.

In anul 2010, in mandatul de presedinte CJ al lui Gheorghe Bunea Stancu, s-a decis externalizarea serviciului de salubrizare a localitatilor din judet, contract incheiat pe o perioada de 2 ani. Concret, firma lui Walter a transportat deseurile din toate localitatile brailene la Depozitul Ecologic Muchea. Contractul a fost incheiat intre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Eco Dunarea", al carei presedinte era Bunea Stancu si Romprest Service SA, prin Necula Marin – director executiv.

Vom reveni cu detaliI!

Comentarii

comentariu

About the Author