Published On: mie, Mai 27th, 2015

Seful Politiei, prima reactie legata de dosarul “Mita la Rutiera”: Am luat masuri pentru ca activitatea sa se desfasoare in continuare

Share This
Tags

CondrutComisarul-sef Valentin Condruz, seful interimar al Inspectoratului de Politie, a facut, ieri, in cadrul sedintei Consiliului Judetean, primele declaratii legate de dosarul “Mita la Rutiera”, la insistentele presedintelui interimar al CJ, social-democratul Viorel Mortu.

Condruz a precizat ca detaliile privind cercetarile derulate pot fi prezentate doar de catre Parchetul General, aratand insa ca a dispus masurile necesare pentru ca activitatea de la Rutiera sa isi reia cursul normal, dupa ce 11 agenti au fost arestati.

“Acolo este un dosar penal in lucru, sunt institutii ale statului care desfasoara cercetarile penale, acele institutii sunt abilitate sa comunice date cu privire la partea de cercetare penala. Cu privire la functionarea institutiei Politiei Rutiere, IPJ a luat masuri ca aceasta activitate sa se desfasoare in continuare. Sunt colegi de ai nostri, care au calitate de politist rutier, care vor prelua atributiile de la Biroul Rutier din cadrul Politiei Municipiului si isi vor desfasura activitatea impreuna cu celelalte formatiuni operative din cadrul IPJ”, a declarat comisarul-sef.

Cei 11 politisti arestati in dosarul "Mita la Rutiera", 5 arestati preventiv si 6 la domiciliu, au dezvoltat o adevarata mafie in interiorul institutiei, care pleca de la initierea noilor agenti in tainele spagii si pana la stabilirea unor coduri si reguli proprii, care au crezut ca ii vor feri de procurori. 

“Procurori din cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie fac cercetari intr-o cauza penala avand ca obiect savarsirea unor fapte de coruptie de catre politisti, care, in exercitarea atributiilor de serviciu, in schimbul primirii de bani sau alte foloase, nu au luat masurile legale cu ocazia depistarii si sanctionarii contraventionale a unor persoane care au incalcat normele legale referitoare la regimul rutier”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

In perioada ianuarie-aprilie 2015, politistii au primit mita de la 9 soferi care au incalcat regulile in trafic, dar care au dorit sa scape basma curata. Pentru sume cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, agentii de politie au inchis ochii, insa Directia Generala Anticoruptie nu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-