Published On: mie, Mai 6th, 2015

RUSINOS! “Economista lui Stancu” – urmarita penal, isi vede in continuare de treaba la CJ, pe banii brailenilor si sub protectia lui Mortu

Share This
Tags

Alina-Rusu_infobrailaDirectorul economic al Consiliului Judetean, Alina Rusu, aflata sub control judiciar, sta bine mersi pe functia in care, conform procurorilor DNA Galati, a savarsit infractiunea de abuz in serviciu in forma continuata, aproband, in perioada 2008-2010, finantarea din bani publici a cluburilor locale de fotbal si handbal, controlate chiar de seful CJ de atunci, Gheorghe Bunea Stancu.

Platita din bani publici, Rusu, ocrotita se pare si de actualul presedinte interimar al CJ, social-democratul Viorel Mortu, a participat, chiar si dupa ce a aflat ca este urmarita penal in dosarul lui Stancu, la sedinta Consiliului Judetean de saptamana trecuta.

Ca la fiecare sedinta CJ, Alina Rusu ar fi trebuit sa le explice consilierilor judeteni substraturile economice al proiectelor de hotarari care sunt supuse votului, insa, in sedinta din 30 aprilie, cand a fost solicitata chiar de Viorel Mortu sa ii lamureasca pe alesi cu privire la un proiect de hotarare, aceasta s-a trezit in mijlocul unei situatii mai mult decat delicate. Consilierii judeteni au refuzat sa o asculte pe Rusu, motivand ca “ar fi culmea” ca directoarea economica acuzata ca a facut jocurile lui Stancu sa mai deschida gura in sedintele CJ.

Si penibilul nu s-a oprit aici. Cand a venit vorba de finantarea din banii CJ a echipei locale de fotbal, consilierul judetean Nicu Nita (PSD) i-a cerut Alinei Rusu sa-i spuna daca este legala sau nu aceasta procedura, moment in care secretarul CJ, Nicu Filote, a intervenit brusc, rugandu-i pe consilieri sa nu o mai puna pe Rusu sa vorbeasca chiar despre spete in care este anchetata de procurori.

Alina Rusu este cercetata sub control judiciar, masura valabila 60 de zile, fiindu-i interzis sa paraseasca tara si sa se apropie de Gheorghe Bunea Stancu sau sa comunice direct sau indirect cu acesta.   

Conform procurorilor DNA, Rusu, in calitate de director economic, a aprobat, in perioada 1 februarie 2008-15 decembrie 2010, finantarea din bani publici a cluburilor locale de fotbal si handbal, fara sa respecte prevederile legale, respectiv, fara a exista angajamente legale, respective hotarari ale Consiliului Judetean de aprobare expresa a sumelor incasate de CF Braila si HC Dunarea.

Prin actiunile sale, spun procurorii anticoruptie,  Rusu a determinat producerea unui prejudiciu de peste 1 milion de euro , concomitent cu obținerea unui folos patrimonial in valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Braila și a unui folos patrimonial in valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-