Published On: Soare, Mai 17th, 2015

PSD Braila il apara pe Liviu Dragnea: “Decizia instantei ridica mari semne de intrebare asupra viitoarelor campanii electorale”

Share This
Tags

DragneaOrganizatia Judeteana PSD Braila precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca “prin cazul “Liviu Dragnea” se poate genera o schimbare totala de paradigma in ceea ce priveste manifestarile democratice, cu toate consecintele absurde ce decurg din aceasta”, comentand pe larg decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. 

Social-democratii braileni considera ca prin condamnarea liderului PSD, dreptul de exprimare democratica a opiniilor a capatat “un mod de interpretare care ridica mari semne de intrebare asupra viitoarelor campanii electorale.”

“Daca indemnul adresat cetatenilor de a iesi la vot – indemn firesc, practicat in toate structurile democratice- este sanctionat, ne intrebam, de ce nu se ia in seama si indemnul in aceeasi conjunctura electorala exprimat fara echivoc de unii lideri politici, de a nu iesi la vot. Organizatia PSD Braila va indemna alegatorii sa isi exprime un drept constitutional, va face campanie si prin mesaje de mobilizare si promovare a PSD sau a liderilor si candidatilor proprii, aceste actiuni, cu respectarea prevederilor legale, facand parte din ratiunea de a fi a unui partid. De aceea, nu intelegem pentru ce altceva mai este necesara perioada de campanie electorala prevazuta de lege”, mai arata PSD Braila in comunicat.

"Organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate (…) Luati-i, ma, rugati-i frumos", i-ar fi spus Liviu Dragnea unuia din parlamentarii PSD din Alexandria, potrivit rechizitoriului intocmit de procurori privind fraudarea referendumului pentru demiterea presedintelui din iulie 2012. In acelasi rechizitoriu apar zeci de SMS-uri trimise de pe numarul de telefon al lui Dragnea "continand ordine sau recomandari coordonatorilor si/sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane". Totodata, potrivit procurorilor, Dragnea a transmis o adresa prin care cerea organizarea de tombole in scop electoral, cerere pe care mai apoi a retras-o.

Instanta suprema l-a condamnat, vineri, 15 mai, pe Dragnea la 1 an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraudele de la referendumul pentru demitere lui Traian Basescu, din 2012, hotararea nefiind definitiva.

 

Comentarii

comentariu

About the Author