Published On: mar, Mai 5th, 2015

Fostul ginere al deputatului PNL Vasile Varga, prejudiciu de 2,9 milioane de euro / Remus Zamfirescu a fost in arest, iar acum se afla sub control judiciar

Share This
Tags

ginere VargaNotarul Remus Ion Zamfirescu – fostul ginere al deputatului PNL Vasile Varga, in varsta de 34 de ani, se afla sub control judiciar, dupa ce a stat in arest preventiv si arest la domiciliu, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti de evaziune fiscala in varianta de "retinere si nevarsare, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa".

Conform procurorilor, in perioada ianuarie 2009-septembrie 2014, Zamfirescu, in calitate de reprezentant fiscal al Societatii Profesionale Notariale "Notas", "a creat prejudicii bugetului de stat cu titlu de impozite si contributii retinute si nevarsate, cu intentie, in termen de 30 de zile de la scadenta, rezultand un prejudiciu total nerecuperat de 12.723.586 lei" (aproximativ 2,9 milioane de euro).

La data de 17 decembrie, fostul ginere al lui Varga a fost prezentat in stare de retinere, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, instanta dispunand arestarea acestuia pentru 30 de zile, decizie mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa expirarea celor 30 de zile, Inalta Curtea a inlocuit masura arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu.

Pe 11 februarie, Curtea de Apel a respins, "ca neintemeiate", exceptiile vizand "nelegalitatea incadrarii juridice a faptelor", invocate de notar, hotarand inceperea judecatii in acest dosar. Totodata, pe 11 februarie, judecatorii au inlocuit masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judicar, cu interdictia de a parasi teritoriul Romaniei.

Procurorii de pe langa Curtea de Apel Bucuresti s-au sesizat din oficiu in aceasta cauza.

Presa centrala precizeaza ca Remus Zamfirescu este un apropiat al lui Mircea Sandu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, numindu-l "notarul lui Mircea Sandu". De asemenea, Cristina Grigorescu, fosta sotie a notarului, este o buna prietena a Ralucai Sandu, fiica fostului sef al FRF.

Comentarii

comentariu

About the Author