Published On: mie, Mai 20th, 2015

Primaria, Braicarul si masticul / Reparatii pentru prostia autoritatilor / O golaneala marca Simionescu

Share This
Tags

lucrari dorobanti infobrailaLa inceputul acestui an, autoritatile locale au decis reluarea circulatiei tramvaielor pe Bulevardul Dorobantilor, desi, nici pana in acest moment, nu s-a efectuat Receptia la Terminarea Lucrarilor, care se poate efectua doar cu acordul Primariei. Se pare ca decizia nu a fost una inspirata, sau cel putin prost gestionata, cat timp au aparut probleme 

De cateva zile, pe tronsonul cuprins intre Calea Calarasi si Calea Galati, a aparut o problema, care, la prima vedere, poate fi pusa in carca constructorului, ceea ce se pare ca incearca sa faca si reprezentantii Primariei. 

Pe partea stanga a sinei de tramvai dinspre axul drumului, pe ambele fire ale cailor de rulare, masticul de etansare – smoala folosita ca izolatie intre sine si beton, a fost dislocat si imprastiat pe suprafata de rulare a sinei, dar si pe carosabil, in unele locuri, de parca s-ar fi topit din cauza caldurii. 

Cum se arata intr-un document (n.r. nota de constatare din 15 mai 2015) semnat de Trandafir Vasile, din cadrul Directiei Tehnice a Primariei, in calitate de reprezentant al beneficiarului, intrat in posesia Ziarului Infobraila, “acest fenomen este urmarea directa a circulatiei unor tramvaie cu defectiuni ale trenului de rulare”, desi conducerea operatorului de transport public neaga vehement acest fapt.

Nota de constatare dorobantiDirectorul Braicar, Cornel Sandulescu, spune ca ce sta scris in documentul semnat de reprezentantul Primariei “nu are legatura cu realitatea” si ca, “fara vreo indoiala”, vina pentru aparitia acestei probleme apartine constructorului.

“Este o problema pe care constructorul trebuie sa o rezolve. Noi am sesizat ca sunt neconformitati. Mai departe, nu stim. Am cerut sa se clarifice la constructor. Mai multe nu cunosc”, ne-a declarat Sandulescu.

Directoarea de la Programe Europene nu are telefon fix in birou

Incercand sa obtinem un punct de vedere de la Iuliana Neagu, directorul Directiei Programe Europene din cadrul Primariei, care a coordonat implementarea investitiei uriase, ne-am lovit de o problema pe care initial am crezut-o ireala. 

Sunand la telefonul Directiei (0239/619.197), o functionara ne-a explicat ca Neagu este intr-o sedinta, dar ca oricum nu avem cum sa vorbim la telefon cu aceasta pentru ca… nu are un telefon fix in birou.

“Dar nu aveti cum sa vorbiti cu sefa pe telefonul fix. Nu aveti cum pentru ca nu are un telefon in birou. Doar pe mobil. O zi buna”, ne-a informat functionara din cadrul Directiei.

Conform unor surse din mediul administrativ, asocierea de firme care a efectuat lucrarile de reabilitare, condusa de compania “Max Boegl” – unul dintre principalii constructori de infrastructura din Romania, se pregateste sa solicite Primariei despagubiri uriase pentru aceasta situatie.

Tinand cont ca temperaturile din ultima perioada nu au fost nici pe departe toride, varianta ca masticul sa se fi topit cade, ramanand in picioare cea despre care se vorbeste in documentul citat. 

Reprezentantii asociatiei de firme, contactati de Infobraila, mentioneaza ca daca vina pentru aceasta problema ar tine de un viciu de executie, tot acest proces de dislocare a masticului s-ar fi manifestat lent si nu numai pe partea stanga, vorbind despre un factor mecanic extern care ar fi actionat brusc. 

Dislocarea izolatiei cauzeaza mari probleme brailenilor care locuiesc pe Dorobantilor din cauza zgomotului groaznic produs atunci cand trec tramvaiele, insa cel mai important lucru este faptul ca, din cauza nepasarii si a proastei gestionari, sunt necesare reparatii, care vor bloca din nou circulatia tramvaielor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-