Published On: mie, Mai 6th, 2015

Ploi torentiale si vijelii pana joi seara

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare potrivit careia de miercuri seara de la ora 21.00 pana joi la ora 21.00 instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Se vor produce ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii.

ANM a atentionat ca de miercuri, ora 21.00, pana joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat.
In noaptea de miercuri spre joi vor fi ploi si vijelii in special in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia si in cea mai mare parte a Moldovei, precum si in zonele montane.

In cursul zilei de joi, vor fi ploi si vijelii cu precadere in Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Oltenia.

Vremea va fi in general instabila si se va raci fata de intervalul anterior. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata, mai ales pe timpul zilei, cu precadere in centrul, sudul si estul tarii. Cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie in Transilvania, Muntenia, Moldova si Dobrogea, local in Oltenia si pe arii mai restranse in celelalte regiuni.

Vor fi caderi de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 15…20 si izolat 30…40 l/mp. Noaptea cerul va deveni variabil si ploi slabe vor mai fi pe spatii mici in regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 17 si 26 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-