Published On: joi, Mai 7th, 2015

Perchezitii la Braila: Au vandut vin de masa obtinut din arome, coloranti si alcool

Share This
Tags

Politistii efectueaza 32 de perchezitii, joi, in cinci judete, printre care si Braila, la firme si persoane suspectate de evaziune, dupa ce au vandut mari cantitati de vin de masa, fara a inregistra operatiunile comerciale in contabilitate, din cercetari rezultand si ca vinul era obtinut din amestec de alcool, arome si coloranti.

Perchezitiile sunt efectuate in judetele Arges, Braila, Buzau, Iasi, Prahova, Teleorman si Vrancea, 15 fiind la sediile unor societati comerciale si 17 la locuintele persoanelor suspectate de evaziune fiscala in domeniul productiei si comercializarii de bauturi alcoolice.

"Din primele cercetari a rezultat ca, in perioada 2014-2015, cei in cauza ar fi comercializat importante cantitati de vin de masa, fara a inregistra in evidentele contabile ale societatilor administrate toate operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

In urma verificarilor a rezultat ca reprezentantii firmelor nu ar fi inregistrat documente de evidenta contabila pentru cantitatile de vin produse si vandute, marfa fiind livrata pe baza de avize de insotire care erau emise doar pentru a justifica provenienta pe timpul transportului. Prejudiciul produs prin aceasta modalitate a fost estimat la aproximativ 300.000 de lei.

"Avizele de insotire ar fi fost distruse de cei in cauza, imediat dupa efectuarea transportului catre clienti, fiind emise facturi doar catre o mica parte dintre acestia si la intervale de timp foarte mari (tot ca o justificare a provenientei in cazul unor posibile controale)", a precizat Politia Romana.

Anchetatorii au mai stabilit ca vinul nu ar fi fost obtinut in mod natural, ci prin diferite amestecuri de arome, coloranti si alcool, concentratia alcoolica fiind mai mare de 9%.

"Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din tara, in baza analizelor izotopice constatandu-se ca produsul nu este conform, in sensul ca s-a constatat prezenta etanolului provenit dintr-o alta sursa decat cea obtinuta din fermentatia naturala a mustului din struguri, iar concentratia alcoolica este mai mare de 9%", potrivit sursei citate.

Dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Prahova.

Perchezitiile sunt facute de 80 de politisti, coordonati de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Romana, actiunea fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-