Published On: lun, Mai 25th, 2015

Mortu se plange ca procurorii DNA l-au lasat fara director economic: “E o drama!”

Share This
Tags

Mortu 2Presedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca este “o drama” faptul ca institutia a ramas fara director economic, dupa ce Alina Rusu a fost acuzata de procurorii DNA Galati de abuz in serviciu si a renuntat la functie, fiind transferata la alt departament din cadrul CJ.

“O institutie precum Consiliul Judetean nu are director economic de trei saptamani. Este o drama! Am trimis documentele catre minister cu numirea unui nou director, dar hartia nu a venit inca”, a spus Mortu.

Seful CJ a mai declarat ca functionarii din departamentul economic au refuzat sa preia functia lasata vacanta de Rusu, dar ca a gasit o persoana care sa ocupe acest post, “extrem de bine aplicata pe secventa economica”.

Rusu Alina, directorul economic al Consiliului Judetean, cunoscuta ca fiind o apropiata a fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, este urmarita penal in dosarul “Sportul”, fiind acuzata de procurorii DNA Galati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. 

Conform DNA, Alina Rusu a aprobat, in perioada 1 februarie 2008-15 decembrie 2010, finantarea din bani publici a cluburilor locale de fotbal si handbal, fara sa respecte prevederile legale, respectiv, fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale Consiliului Judetean de aprobare expresa a sumelor incasate de CF Braila si HC Dunarea.

Prin actiunile sale, spun procurorii anticoruptie,  Rusu a determinat producerea unui prejudiciu de peste 1 milion de euro , concomitent cu obținerea unui folos patrimonial in valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Braila si a unui folos patrimonial in valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author