Published On: joi, Mai 14th, 2015

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, ironie: Daca pleaca Schweighofer o sa ramanem cu padurile netaiate!

Share This
Tags

Tudose 1Ministrul Economiei, social-democratul Mihai Tudose, a declarat joi, la Bistrita, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu crede ca firma austriaca Schweighofer va pleca din Romania, asa cum a amenintat, daca noul Cod Silvic va intra in vigoare in forma aprobata de Parlament. De asemenea, intrebat care ar fi impactul economic in cazul in care Schweighofer va pune, totuşi, lacatul pe obiectivele din tara noastra, Tudose a precizat ca singurul efect ar fi faptul ca "o sa ramanem cu padurile netaiate".

"In ce masura sunt aceste amenintari ale marilor operatori, ca, domnule, noi inchidem, plecam … nu pleaca nimeni. Nu pleaca cainele de la macelarie, stati linistiti. Dar, evident, avand bugete mari, pierzand cumva sume foarte mari, sunt foarte agitati. (…) Codul Silvic nu a fost facut pentru o firma sau impotriva unei firme. Vorbim de principii, de niste procente, de niste contingente. Cine se incadreaza acolo, bine, cine nu, asta e. Daca avem 10 pomi de taiat, nu va inchipuiti ca, daca pleaca unul cu drujba, pomii aceia raman netaiati. Dar cei 10, nu 11, si nu cineva sa ii taie pe toti, nu monopol", a spus ministrul.

Mihai Tudose crede ca, pana la intrarea in vigoare a noului Cod Silvic, este nevoie de luarea unor masuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masa lemnoasa neprelucrata.

Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer ameninta Guvernul cu procese daca va fi adoptat Codul silvic in forma actuala, transmitandu-i o scrisoare premierului Victor Ponta in care arata ca documentul incalca normele europene privind competitia. Austriecii reamintesc investitiile de sute de milioane de euro facute in Romania si faptul ca au peste 3.500 de angajati.

Comentarii

comentariu

About the Author