Published On: lun, Mai 25th, 2015

Fotbalul brailean nu poate fi finantat de Consiliul Judetean pentru ca functionarii refuza sa semneze de frica DNA

Share This
Tags

cf braila - rapid suceavaDupa ce procurorii DNA Galati au inceput urmarirea penala in dosarul “Sportul”, acuzandu-i pe Gheorghe Bunea Stancu- fost presedinte al CJ, si pe Alina Rusu-fost director economic in cadrul institutiei, de abuz in serviciu, functionarii din Consiliul Judetean nici nu vor sa mai auda de finantarea echipelor sportive, in sensul ca refuza sa semneze documentele care privesc o astfel de situatie.

Presedintele interimar al CJ, Viorel Mortu, a declarat ca isi doreste sa finanteze fotbalul, la nivel de juniorat, insa functionarii din cadrul departamentelor juridic si economic nu vor sa isi dea girul.

“Zilnic avem discutii la nivelul juridic, si la nivelul compartimentelor, privind finantarea fotbalului. Cei care trebuie sa decida, departamentul juridic, departamentul economic, nu sunt de acord. Bani sunt, dar exista o teama pe care eu nu o inteleg. Eu vreau sa finantez fotbalul, e dorinta mea, sunt facute hartiile pentru finantare, dar functionarii nu vor sa le semneze. Eu vreau finantez fotbalul pe juniorat”, a spus Mortu.

Procurorii DNA Galati au scos  la iveala, la inceputul acestui an, modul in care Gheorghe Bunea Stancu controla banii publici, trimitandu-i, fara sa ii pese de lege, in pusculita proprie, prin intermediul unui mecanism pe care l-a gandit si l-a pus in practica. Din banii Consiliului Judetean, de cele mai multe ori fara aprobarea consilierilor judeteni si fara documente justificative, sume importante de bani ajungeau la echipele de fotbal si handbal, care erau controlate de societati comerciale, controlate la randul lor de firma Bursagrirom, la care actionar majoritar era chiar presedintele CJ, Bunea Stancu.

Aproximativ 7.5 milioane de lei din bugetul Consiliului Judetean au fost directionati de Stancu catre cele doua echipe sportive, iar din acesti bani, peste 240.000 de lei, au ajuns la firma Istru SA, controlata tot de Stancu, cea care detine restaurantul Continental, locatie unde serveau masa handbalistele si fotbalistii braileni.

Fara sa se gandeasca la lege si la cei care l-au votat, de doua ori, sa conduca judetul, Gheorghe Bunea Stancu a trimis, conform procurorilor anticoruptie, prin semnatura sa, dar si cu sprijinul mai multor functionari din Consiliul Judetean, 7.5 milioane de lei in malaxorul propriilor interese. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-