Published On: lun, Mai 25th, 2015

Fostul baron Bunea Stancu este vedeta Penitenciarului Focsani

Share This
Tags

STANCU 2Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost transferat, la inceputul lunii mai, de la Penitenciarul Galati la Penitenciarul Focsani. Se pare ca mutarea a fost facuta pentru ca Stancu sa fie mai aproape de Tribunalul Vrancea, unde este judecat intr-un dosar de coruptie, care are pe 12 iunie urmatorul termen.

Stancu intra in categoria detinutilor din regimul semideschis, avand de ispasit o pedeapsa mai mare de 1 an, dar care nu depaseste 3 ani.

Pentru ca a implinit 60 de ani la sfarsitul lui 2014, potrivit prevederilor legale, Stancu ar putea fi eliberat dupa ce executa o treime din pedepsa, adica dupa 1 an.

Gheorghe Bunea Stancu se poate deplasa neinsotit in zone prestabilite din inchisoare, poate presta munca si desfasura activitati educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, moral-religioase, instruire scolara si formare profesionala, sub supraveghere, in grupuri, in spatii care raman deschise pe timpul zilei. De asemenea, fostul sef al judetului poate munci si in afara penitenciarului, sub supraveghere, inclusiv cu bratari de supraveghere electronica.

La ora actuala, fostul baron este cel mai celebru personaj aflat dupa gratii in penitenciarul din cartierul focsanean Mindresti.

Amintim ca pe data de 2 aprilie 2015, Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul “Mita la PSD”. Si afaceristul Ioan Niculae, cel mai bogat roman, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in acelasi dosar.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-