Published On: mar, Mai 26th, 2015

Festivalul “Grigoriu”, sub bagheta lui Mortu: Nu mai transmite TVR , ci televiziunea de casa a lui Mazare – aflata in vizorul DNA

Share This
Tags

Grigoriu 2Vineri, 29 mai, se da startul editiei a XI-a a Concursului International de Muzica Usoara "George Grigoriu", evenimentul desfasurandu-se pe parcursul a trei zile. La concursul organizat de Consiliul Judetean si Centrul de Creatie vor participa cantareti din Romania, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Bulgaria, Cuba si Elvetia.

Daca in anii trecuti, Festivalul "Grigoriu" a fost transmis in direct la postul public de televiziune, anul acesta situatia este cu totul alta, seful Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, intampinand dificultati in negocierea cu TVR. Mai precis, Televiziunea romana a conditionat transmiterea live a concursului de plata datoriilor din anii trecuti, cand Consiliul Judetean "a uitat" sa mai plateasca serviciile prestate la editiile anterioare.

Viorel Mortu ne-a declarat ca nu a putut remedia "repede" aceasta situatie si ca a decis inlocuirea TVR cu NEPTUN TV, o televiziune regionala, aflata intr-un scandal public urias, dupa ce procurorii DNA au descins de mai multe ori la sediul acesteia.

"S-au ignorat platile din anii trecuti. Sunt din urma niste elemente care tulbura colaborarea si pe care eu nu le pot corija repede. Am gasit o televiziune de nivel national, de regional, ma rog. Am gasit Neptun TV. Da, aia cu DNA, dar nu asta conteaza, ca stiu ca dumneavoastra sunteti mai contondent. Eu vreau sa fie o editie normala, un spor de frumusete pentru Braila", a mentionat Mortu.

Procurorii anticoruptie au aratat ca NEPTUN TV este controlata de Radu Mazare, fostul primar al Constantei, prin intermediul administratorului Sorin Strutinsky, si ca angajaţii Soti Cable Neptun au o relaţie de subordonare faţă de fostul edil. Mai mult decat atat, conform presei centrale, Radu Mazare si fratele acestuia, senatorul PSD Alexandru Mazare, au solicitat mai multor afaceristi sa faca sponsorizari catre NEPTUN TV. 

"Despre relatia dintre Radu Mazare si societatea SC Soti Cable Neptun TV SRL stie foarte multe si Marius Calcan, fostul director al TV NEPTUN. De la acesta stiu ca Radu Mazare le dadea ordine cu privire la materialele ce trebuiau difuzate si, in acelasi timp, ii certa pentru ca aveau cheltuieli prea mari si ca el trebuie sa faca eforturi sa dea bani de la primarie si de la consiliu pentru finantarea societatii SC Soti Cable Neptun TV SRL", spune in martor, conform unei declaratii aflate la dosar si publicata de stiripesurse.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author