Published On: Soare, Mai 17th, 2015

“Economistei” lui Stancu nu-i place controlul judiciar, desi a fost mana-n mana cu fostul baron

Share This
Tags

Alina-Rusu_infobrailaUrmarita penal in dosarul “Sportul”, Alina Rusu – directorul economic al Consiliului Judetean, nu este de acord cu restrictiile impuse de controlul judiciar si a contestat decizia procurorilor la Tribunalul Braila. Instanta i-a dat dreptate Alinei Rusu si a revocat masura luata de DNA Galati pe data de 28 aprilie.

"Admite ca fondata plangerea formulata de inculpata Rusu Alina Daniela impotriva Ordonantei de luare a masurii preventive a controlului judiciar din 28.04.2015, data de procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati in dosarul nr. 255/P/2013. Revoca masura controlului judiciar luata pe o durata de 60 zile (de la data de 28.04.2015 pana la data de 26.06.2015) fata de inculpata Rusu Alina Daniela prin Ordonanta de luare a masurii preventive a controlului judiciar din 28.04.2015. Dispune comunicarea de indata a unei copii a dispozitivului prezentei incheieri catre inculpata Rusu Alina Daniela.”

Rusu Alina, directorul economic al Consiliului Judetean, cunoscuta ca fiind o apropiata a fostului baron Gheorghe Bunea Stancu, este urmarita penal in dosarul “Sportul”, fiind acuzata de procurorii DNA Galati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata. “Economista” lui Stancu a fost pastrata in functie si de actualul sef interimar al CJ, social-democratul Viorel Mortu.

Rusu a fost cercetata sub control judiciar, pana la decizia Tribunalului Braila, fiindu-i interzis sa paraseasca tara si  sa se apropie de Gheorghe Bunea Stancu sau sa comunice direct sau indirect cu acesta.  

Conform DNA, Alina Rusu a aprobat, in perioada 1 februarie 2008-15 decembrie 2010, finantarea din bani publici a cluburilor locale de fotbal si handbal, fara sa respecte prevederile legale, respectiv, fara a exista angajamente legale, respective hotarari ale Consiliului Judetean de aprobare expresa a sumelor incasate de CF Braila si HC Dunarea.

Prin actiunile sale, spun procurorii anticoruptie,  Rusu a determinat producerea unui prejudiciu de peste 1 milion de euro , concomitent cu obținerea unui folos patrimonial in valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Braila si a unui folos patrimonial in valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-