Published On: Soare, Mai 24th, 2015

Ce a ramas din mandatul liberalului Nechita la sefia CJ? O amenda de 80.000 RON

Share This
Tags

Ovidiu NechitaCurtea de Conturi a sanctionat Consiliul Judetean cu o amenda de 80.000 RON, in urma unui control, pentru ca, in noiembrie 2014, institutia nu a derulat un proiect de inventariere a terenurilor agricole de pe raza judetului. 

Proiectul nu a mai fost pus in aplicare pentru ca functionarii publici au refuzat sa semneze documentele necesare, de frica procurorilor DNA, care doar ce il saltase pe seful Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.  De asemenea, liberalul Ovidiu Nechita, pe atunci presedinte interimar al CJ, a refuzat de asemenea derularea proiectului, obligatoriu prin lege.

Jumatate din amenda a fost achitata deja de CJ, prin dispozitia presedintelui interimar al Consiliului, social-democratul Viorel Mortu, care a si contestat in instanta decizia Curtii de Conturi.

“Este un proiect pe care Consiliul Judetean l-a refuzat,  la care au lucrat patru persoane, conduse de domnul presedinte de atunci, Ovidiu Nechita. Daca nu reusim sa transformam amenda in avertisment si sa recuperam banii, din pacate, conform legilor in vigoare, amenda se va recupera de la functionarii publici respectivi. S-a dat amenda pentru ca s-a refuzat realizarea proiectului.  Teama, spaima, ravasirea, nelinistea functionarilor publici a facut sa fie extrem de prudenti, chiar nelinistiti in fata deciziei, au anulat, nu au vrut sa semneze”, a spus Mortu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-