Published On: vin, Mai 29th, 2015

Brailenii, prezentati de autoritati la Constanta ca “manelisti”, “cocalari”, “grataragii” si “spargatori de seminte”

Share This
Tags

brailaAsociatia care promoveaza proiectul "Braila – Capitala Culturala Europeana 2021", din care fac parte si Primaria, dar si Consiliul Judetean, au solicitat sprijin autoritatilor constantene in obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana. Delegatia oficiala, din care a facut parte si primarul Simionescu, a prezentat un document cu propuneri de evenimente culturale care ar urma sa aiba loc in Braila, idei despre care reprezentantii Asociatiei spun ca ar fi fost adunate de la braileni.

"Oamenii nu trebuie sa ramana incorsetati in niste conceptii inguste. (…) Cultura inseamna inclusiv spartul semintelor", a precizat Constantin Teodorescu, unul dintre reprezentantii Asociatiei "Braila – Capitala Culturala Europeana 2021".

Potrivit documentului, citat de Ziarul Romania Libera, asumat de catre Asociatia Braila 2021, printre propuneri se numara un concert de manele la Teatrul "Maria Filloti". "Sa veniti cu tiganii la patru ace, cu tot aurul pe care il au”, scrie în document.

La categoria ”Balet si dans” sunt numere de “dans sportiv la bara” si… spalatorii auto erotice. La capitolul ”Expozitii-istorie”, cineva a venit cu propunerea de a realiza o demonstratie de ”practica agricola comunista”, fiind descris chiar si modul cum ar trebui realizat acest lucru: "cu sculat la 5 dimineata, injurat, dusi cu camioanele cu prelate si autobuze puturoase, mersul de depanusat, mancatul pe camp”.

La ”Poezie, literatura, folclor vorbit” exista numai trei puncte: concurs de injuraturi, concurs de bancuri, poezii de dragoste la misto. De asemenea apare si un concurs de fotomodele intitulat ”De la Tanti Elvira la Mihaela Radulescu”. Nu lipsesc Festivalul mustarului, la Tecuci (pus pe mici, evident), dar nici concursuri de spart seminte si baut bere. Evident, nu putea lipsi un Festival al gratarelor dintre blocuri.

La categoria ”Sport”, o propunere vizeaza organizarea unui campionat internațtonal de table in parc pentru seniori. Propunerile de mai sus au fost prezentate in cadrul intalnirilor avute cu conducerea Primariei Constanta si ai institutiilor de cultura din orasul de la malul marii.

Reprezentantii Asociatiei mai spun ca astfel de evenimente ii caracterizeaza pe braileni.

"Adica sa vina cocalarul in slapi, cu lant de aur la gat, cu burta resfranta. Culmea este ca daca as veni cu chestii din acestea as putea sa starnesc mai mult interesul brailenilor decat daca as pune in opera Tannhauser de Wagner. Trebuie sa fim extrem de realisti asupra publicului pe care il avem. E foarte complicat si complex. Conditia esentiala este sa fie inovatie si inedit. (…) Oamenii nu trebuie sa se cramponeze intre Aida si Bach ", mai afirma Constantin Teodorescu.

In fata acestor propuneri, primarul Aurel Simionescu a declarat ca spera ca acestea sa poata fi aplicate, "astfel incat sa ne gandim si la ce a fost mai demult sau in trecutul mai apropiat", referindu-se la practica agricola comunista.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-