Published On: joi, Mai 28th, 2015

Bors de peste si spectacol la inaltime. In premiera, avioane de vanatoare la Vadeni

Share This
Tags

aerodorom vadeni

Spectacol pe cer in acest week-end la aerodromul Aerial Club de la Vadeni, judetul Braila. Mitingul aerian „Bors de peste la Vadeni”, devenit deja o traditie, a ajuns la cea de-a VIII-a editie. 

Sambata, 30 mai, de la ora 10:00, iubitorii zborului si nu numai sunt asteptati sa petreaca o zi insorita, in sunetul motoarelor de aviatie, cu mici la gratar si bere rece, muzica buna si toate celelalte ingrediente care au facut un succes din editiile precedente ale „Borsului de peste la Vadeni”. 

Mitingul aerian va incepe in forta, de la ora 10,00 ! In premiera, anul acesta Fortele aeriene romane au confirmat participarea la actiunea organizata de aeroclubul galatean. De la aeroportul din Mihail Kogalniceanu vor decola doua avioane de vanatoare MIG 21 Lancer iar de la Scoala de aplicatie a Fortelor aeriene de la Bobocu va veni la Vadeni o formatie de trei avioane de antrenament IAR 99 Soim, spre incantarea spectatorilor. Este o ocazie unica de a-i vedea la Vadeni pe pilotii militari romani !  

Va urma demonstratia de zbor a aparatelor ultrausoare, care va prezenta cele mai moderne motoparapante, motodeltaplane si avioane de agrement din tara. Vor fi evolutii atat solo cat si in formatie, in care instructorii de zbor prezenti la Vadeni vor arata publicului cat de spectaculos dar si cat de sigur este zborul cu aceste aparate.   

In jurul orei 14,00, cand motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea sa vada de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul Aerial Club, vor putea sa stea de vorba cu pilotii, sa obtina autografe si sa faca fotografii, spre incantarea celor mici dar si celor mari. 

Dupa ora 17,00 pana la apusul soarelui toti cei care vor sa simta „pe pielea lor” magia zborului vor putea sa faca zboruri de agrement in zona Galati-Braila si, asa cum s-a intamplat si in alti ani, suntem siguri ca multi dintre ei vor reveni la Vadeni sa mai zboare sau chiar sa urmeze cursurile scolii de zbor Aerial Club.   

Ziua nu se incheie, insa, la apusul soarelui, cand pasarile metalice vor intra in hangare pentru o binemeritata odihna. Seara este timpul pentru hangar party si pentru celebrul, deja, bors de peste preparat cu maiestrie de un bucatar din Braila.

Sarbatoarea aeronautica de la Galati si Braila continua si duminica pentru cei care nu au reusit sa zboare in ziua mitingului aerian. 

Tot in premiera, anul acesta, iubitorii aviatiei dar si cei care considera ca istoria si traditiile romanesti merita mult mai mult, pot sa ajute Aerial Club intr-un important proiect derulat impreuna cu Asociatia pilotilor si proprietarilor de aeronave (AOPA Romania) si Muzeul national al aviatiei romane. Este vorba despre restaurarea unui avion militar de tip IAR 93, care a avut inmatricularea 229. 

Alaturi de aeroclubul galatean, la editia din acest an a mitingului aerian „Bors de peste la Vadeni” vor fi membrii din Galati si Braila ai Asociatiei romane pentru istoria si propaganda aeronauticii (ARPIA) dar si ai Asociatiei pentru copiii cu autism  „Dincolo de tacere”.    
 

Comentarii

comentariu

About the Author

-