Published On: mie, Mai 6th, 2015

420 de elevi au finalizat stagiile de practica in PRACTIS

Share This
Tags

semnatura-practis-1

Titlu proiect: „O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor’’

Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137130

Beneficiar: Inspectoratul Scolar Judetean Braila

 

Comunicat de presa

 

420 de elevi au finalizat stagiile de practica in PRACTIS

 

Proiectul PRACTIS – ,,O cariera de succes prin practica, consiliere si orientare profesionala a tinerilor’’ a organizat in perioada 5 ianuarie – 3 aprilie 2015 stagii de pregatire practica pentru 420 de elevi din grupul tinta al proiectului, cu o durata de trei saptamani, pentru fiecare grupa de elevi.

Elevii au fost selectati de la 11 licee tehnologice si de servicii din judetul Braila: Liceul Tehnologic „Constantin Brancoveanu” Braila, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Braila, Colegiul Tehnic „Panait Istrati” Braila, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu” Braila, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Braila, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Braila, Liceul Tehnologic „George Valsan” Faurei, Liceul Tehnologic „N. Titulescu” Insuratei, Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu” , Liceul Tehnologic ,, Nicolae Oncescu Ianca, Colegiul Economic „Ion Ghica” Braila, pentru un numar de 12 specializari: Tehnician proiectant CAD, Tehnician mecatronist, Tehnician electrician electronist auto, Tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii, Tehnician in gastronomie, Tehnician desenator pentru constructii si instalatii, Tehnician mobila si amenajari interioare, Tehnician in industria textila, Tehnician electromecanic, Tehnician in activitati de comert, Tehnician in activitati economice, Tehnician in turism.

Elevii au fost impartiti in 14 grupe de practica si fiecare elev a efectuat toate orele de practica prevazute, potrivit planificarilor specifice. Activitatea s-a desfasurat conform graficelor de practica la 15 agenti economici din judetul Braila, identificati in vederea atingerii competentelor corespunzatoare modulelor de practica, cu scopul integrarii mai usoare a elevilor pe piata muncii, reducand astfel perioada de tranzitie de la scoala la viata activa. Din totalul de 420 de elevi au efectuat practica in atelierele scoala dotate corespunzator cerintelor un numar de 152 de elevi, iar la cei 15 agenti economici au efectuat practica un numar de 268 de elevi. Pentru evaluarea si monitorizarea elevilor, s-au utilizat caietele de practica elaborate special in acest proiect dar si alte instrumente de lucru precum fise de lucru, fise de documentare, fise de evaluare, teste, chestionare.

Toti cei 420 de elevi au finalizat si promovat stagiile de practica. In urma evaluarii realizate pe parcursul perioadei de practica toti elevii au dobandit competentele mentionate in SPP, pentru niciun elev nefiind formulata recomandarea de reluare a anumitor module sau sectiuni de modul.

In perioada 4-15 mai 2015, elevii sunt asteptati sa participe la concursurile de practica. Acestea au ca scop evaluarea competentelor practice dobandite de elevi pe parcursul tuturor activitatilor de practica. Graficul de desfasurare a concursurilor pe grupe de practica au fost publicat pe site-ul proiectului, iar tematica de concurs este in functie de calificarea elevilor si cuprinde subiecte de la modulele  parcurse in perioada celor 3 saptamani de practica si anume: Sanatatea si securitatea muncii, Circuite electronice, Documentatia tehnico-economica, Mediul inconjurator si constructiile, Norme de protectia muncii, PSI si protectia muncii, Igiena securitatea muncii si protectia mediului, Pigmentarea si depigmentarea parului.

In cadrul fiecarui concurs, pentru fiecare grupa de practica, se vor acorda 5 premii in bani: premiul I – 500 RON, premiul II – 300 RON, premiul III – 200 RON si 2 mentiuni de cate 100 RON fiecare. In final, cei mai buni 70 de elevi vor fi premiati in cadrul unei festivitati organizate dupa incheierea tuturor concursurilor.

Mai multe informatii despre concursurile de practica vor fi publicate pe site-ul proiectului www.practis-braila.ro  Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!’’

 

Pentru detalii:

Carmen Marginean,

Coordonator Indrumatori Practica

marginean_carmen@yahoo.com

Comentarii

comentariu

About the Author

-