Published On: Soare, Apr 19th, 2015

Ziua Fortelor Tereste, sarbatorita la Braila. Programul manifestarilor

Share This
Tags

militari infobrailaIn perioada 21 – 23 aprilie, la nivelul garnizoanei Braila, vor avea loc manifestari dedicate sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre. Avandu-l drept patron spiritual crestinesc pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe – Purtatorul de Biruinta, Fortele Terestre se constituie in cea mai reprezentativa categorie de forte din Armata Romaniei, care a avut o contributie decisiva in obtinerea victoriilor pe campul de lupta.

Garnizoana Braila, alaturi de celelalte garnizoane din tara, ii va sarbatori, la 23 aprilie, pe militarii din Forte Terestre si, cu acest prilej, aduce la cunostinta concetatenilor principalele activitati organizate.

Incepand cu data de 21 aprilie, cadre militare, gradati voluntari si personal civil din structurile militare ale garnizoanei Braila demareaza campania de donare de sange, continuare a initiativei din anul precedent – „Sacrificiul impune respect".

Prin aceasta campanie, militarii braileni doresc sa constientizeze publicul asupra nevoii de respect si pretuire care se cuvin veteranilor, ranitilor, invalizilor si urmasilor celor decedati ca urmare a participarii la actiuni militare, precum si sa promoveze voluntariatul si cresterea coeziunii sociale In jurul unor proiecte care vizeaza valori fundamentale ale statului.

Pe data de 23 aprilie, incepand cu ora 08.00 la capela militara „Sfintii Martiri Brancoveni" are loc liturghia Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de Biruinta, si de la ora 09:45, in Piata Independentei, se va desfasura ceremonia militara dedicata Zilei Fortelor Terestre.

Activitatile organizate in data de 23 aprilie vor continua la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati", de la ora 14.45, cu vernisajul expozitiei organizate de Cercul Militar Braila cu tema „Fortele Terestre prezinta onorul".

In cadrul manifestarii vor fi prezentate standuri tematice de catre Brigada 10 Geniu „Dunarea de Jos", Batalionul 72 Geniu „Matei Basarab", Batalionul 528 Cercetare „Vlad Tepes", numismatica de catre locotenent-colonelul In rezerva Ionel Teodorescu precum si pictura de icoane, avandu-l ca autor pe plutonierul adjutant Daniel Trandafir.

Evenimentul se va incheia cu un program instrumental muzical sustinut de Muzia Militara a garnizoanei Braila, dirijor colonelul Petrea Gogu.
Cu ocazia sarbatoririi Zilei Fortelor Terestre, militarii Brigazii 10 Geniu „Dunarea de Jos", prin activitatile si actiunile intreprinse la nivelul garnizoanei, doresc sa aduca un omagiu inaintasilor si sa asigure comunitatea locala ca, asa cum au facut-o de fiecare data, vor raspunde prezent ori de cate ori va fi nevoie de ei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-