Published On: Soare, Apr 26th, 2015

Viorel Mortu isi pierde cuvintele cand este intrebat de ce a votat golaniile lui Bunea Stancu

Share This
Tags

Viorel-Mortu-prima-pagina-PSDPresedintele interimar al Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, da de greu atunci cand este intrebat de jurnalisti de ce a votat in mandatul trecut de consilier judetean pentru aprobarea unor hotarari prin care Gheorghe Bunea Stancu, pe atunci sef al CJ, directiona bani publici catre firmele pe care le controla, sub acoperirea sprijinului acordat sportului brailean.

“Hotararile era la modul general, pe finantare, cu sens aproape vag. Si eu am votat acest lucru de fiecare data. Ce era dincolo de usi inchise nu stim, nu am avut acces niciodata si nici acum nu am scotocit din urma pe aceasta tema. Am votat pentru a sprijini o activitate de interes obstesc. Nu stiam si nu stia nimeni ca in spate se ascund scenarii atat de dubioase”, a spus Mortu.

Desi Viorel Mortu sustine ca nu avea cunostinta despre faptul ca cele doua cluburi sportive finantate din bani publici, CF Braila si respectiv HC Dunarea, aveau ca actionari firme controlate de Bunea Stancu, la acea vreme, au existat ample discutii pe aceasta tema, atat in mass-medica, cat si in sedintele CJ.

“Nu stiam! Nu credeam ca sunt elemente care sunt in zona abaterilor, nu a greselilor. Eu nu imi ascund nici votul si nicun fel de alta optiune. Aceasta a fost optiunea mea, atunci.  In rest, justitia sa isi faca datoria”, a mai adaugat Mortu.

Reamintim faptul ca, la sfarsitul saptamanii trecute, DNA Galati a dispus inceperea urmaririi penale pe numele lui Gheorghe Bunea Stancu, aflat dupa gratii, in dosarul “Sportul”, acesta fiind acuzat de abuz in serviciu in forma continuata, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si conflict de interese in forma continuata.

Stancu a dat bani de la CJ pentru echipele locale de fotbal si handbal, in conditiile in care SC BURSAGRIROM SA Braila, la care Gheorghe Bunea Stancu este actionar majoritar, are o participare indirecta la capitalul SC CONCIVIA SA Braila, societate care are la randul sau, are calitatea de actionar majoritar la SC FOTBAL CLUB DUNAREA BRAILA si membru fondator la ASOCIATIA HANDBAL CLUB „DUNAREA” Braila fiind deci, persoana afiliata la acestea.

Comentarii

comentariu

About the Author