Published On: vin, Apr 3rd, 2015

VIDEO Satenii din Corbu Vechi spun ca Siretul sta sa inunde localitatea. Prefectul ii contrazice

Share This
Tags

siret400 de localnici din Corbu Vechi, comuna Maxineni,  stau cu frica-n san de zile bune, barbatii satului pazind, noapte de noapte, digul care-i apara de Siret. Apele cresc vazand cu ochii, “muscand” din uscat cam 30-40 cm in fiecare zi.

Satenii si-au facut bagajele pentru ca se tem ca, in orice minut, digul va ceda, iar localitatea, care are aproximativ 100 de gospodarii, va fi maturata de ape.

Costel Stroia, primarul comunei, spune ca, in opinia sa, pericolul este iminent, precizand totusi ca directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Braila, Adrian Turiac, l-a sfatuit sa nu alerteze populatia, argumentandu-i ca “situatia este sub control”.

“Domnul Turiac spune ca n-ar fi un risc major, de alertare a populatiei. Insa eu va spun ca situatia este clara! Nu e nevoie ca apele sa iasa din matca pentru ca satul sa fie inundate. Daca cedeaza digul, satul este fix in calea apelor, intr-o “oala”. E un rau foarte periculor. Eu cred ca trebuie facuta presiune de orice fel ca sa atragem atentia asupra la ce se intampla aici”, ne-a declarat Stroia.

Edilul i-a sfatuit pe localnici sa-si stranga ce au mai de pret in cateva sacose si sa fie pregatiti, in orice moment, pentru o evacuare de urgenta.

“Ce sa facem, domnilor?! Pe noi nu ne baga nimeni in seama si stam aici sa ne ia apa. Toata lumea zice ca e bine, dar, uite asa, intr-o noapte ne trezim cu casutele sub apa. Astia au uitat ce a fost in 2005? Stam si pazim digul, ca nu vrem sa murim”, a precizat un localnic, aflat pe dig.

Prefectul judetului, Nicu Lucian Olteanu, il contrazice pe primarul Stroia, aratand ca la Corbu Vechi nu exista “un pericol iminent” si ca, desi fenomenul de eroziune se manifesta accentuat, situatia este supravegheata de specialistii de la “Apele Romane”. Olteanu a tinut sa mai mentioneze ca a solicitat Guvernului alocarea de resurse financiare pentru repararea digului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-