Published On: joi, Apr 2nd, 2015

VIDEO Cum a fost ridicat Bunea Stancu de acasa! Fostul sef al CJ, incarcerat la Penitenciarul Galati

Share This
Tags

Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a fost ridicat de politisti de la domiciliul sau, joi, in jurul orei 21.00, fiind incarcerat la Penitenciarul Galati.

Dosarul "Mita la PSD" l-a trimis dupa gratii pe fostul baron. Joi, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, la 3 ani de inchisoare cu executare, decizia fiind definitiva. Ioan Niculae a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Afaceristul Ioan Niculae a fost audiat, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat, alaturi de fostul sef al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, ca a finantat ilegal campania lui Mircea Geoana la alegerile prezidentiale din 2009, declarand ca pe Stancu il cunoaste din anul 1978, sotiile lor fiind rude.

“Daca doream sa sponsorizez un partid o puteam face legal, fara sa risc nimic. Barac Viorel mi- a fost director inainte de 1989, in comertul exterior. Nu ar fi acceptat sa faca ceva ilegal. Pe Teodorescu nu l- am cunoscut pâna la primul termen de judecata. Pe Bunea Stancu il stiu din 78, sotiile noastre fiind din acelasi sat de lânga Braila si chiar rude intre ele", a spus Niculae in fata judecatorilor.

Procurorii au cerut, joi, condamnarea la inchisoare cu executare, spre maximum pedepsei, a fostului presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, dar si a celorlalti inclulpati, dar si confiscarea speciala.

Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata, in 11 ianuarie 2012, pe Gheorghe Bunea Stancu, pe Ioan Niculae – proprietarul grupului Interagro, pe Viorel Barac – director in acelasi grup, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la Insomar, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.

In acest dosar, in prima instanta, Judecatoria Sectorului 1 a decis, in 20 noiembrie 2013, achitarea omului de afaceri Ioan Niculae, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Gheorghe Bunea, Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu. Decizia Judecatoriei Sectorului 1 nu a fost definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al PSD Braila pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfârsitul anului 2009, pentru sustinerea lui Geoana.

Comentarii

comentariu

About the Author