Published On: mie, Apr 29th, 2015

Vicele liberal Danaila, oda pentru majoritatea PSD-PNL: “O actiune constructiva care ofera stabilitate. Fara ea, municipiul ar avea de suferit”

Share This
Tags

alexandru danaila1Liberalul Alexandru Danaila a explicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, la mai bine de un an de la ruperea USL, motivul pentru care si-a pastrat functia de viceprimar si dupa ruperea aliantei pecetluite de Victor Ponta si Crin Antonescu, afirmand ca, desi majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local este “un compromis politic”, plecarea PNL din majoritate ar afecta municipiul. Vicele a spus ca s-a saturat “de instabilitate, de cearta si de discutii” si ca isi doreste “stabilitate”.

“Vad majoritatea cu PSD ca pe o stabilitate pe care o oferim municipiului, ca pe o incredere  pe care o putem oferi investitorilor. Daca ne certam in fiecare zi, si nu votam anumite proiecte care tin de dezvoltare, investitii si crearea de locuri de munca, din momentul respectiv tot municipiul ar avea de suferit. Este un compromis politic, o actiune constructiva pentru a asigura stabilitate la nivelul municipiului. Cred ca si la Braila, cum e si in alta locuri din tara, e important sa avem o continuitate in activitate. Imi doresc sa avem stabilitate”, a precizat Danaila.

PNL-istul a mai adaugat faptul ca, din punctul sau de vedere, sa faci opozitie la o majoritate PSD “doar de dragul de a face contestatii, scandal si circ” este “o atitudine necorespunzatoare”.

Viceprimarul considera ca, daca ar fi vrut, PSD l-ar fi putut demite “pana acum” din functia de viceprimar, insa, fara votul consilierilor locali liberali, primarul Aurel Simionescu – prim-vicepresedinte PSD, nu ar mai putea trece de Consiliul Local hotararile care necesita majoritatea de doua treimi.

Reactia lui Danaila vine, la doar cateva zile, dupa ce, tot in cadrul unei conferinte de presa, senatorul PSD Ion Rotaru a afirmat ca PSD nu poate avea majoritate in CLM fara voturile consilierilor locali PNL si ca ramanerea viceprimarului liberal in functie este “un compromis”.

“USL nu mai functioneaza, insa uneori este nevoie sa coabitezi cu oameni care iti sunt adversari din punct de vedere ideologic sau politic. Sigur ca in CLM ai nevoie de majoritati si sunt necesare compromisuri. Nu poti sa ai o majoritate in CLM fara voturile PNL. Nu se vede ca PSD si PNL fac majoritate?”, a spus Rotaru.

La inceputul acestui an, in sedinta Consiliului Local din 29 ianuarie, prelungirea termenului in care brailenii pot depune declaratia de impunere privind taxa de salubritate l-a pus intr-o situatie dificila pe viceprimarul Danaila, acesta votand propunerea primarului social-democrat Simionescu, in timp ce consilierii noului PNL, atat liberalii istorici, cat si democrat-liberalii, au votat propria lor propunere cu privire la termenul mentionat.

La vot, situatia a stat in felul urmator: consilierii din majoritatea PSD si viceprimarul liberal Alexandru Danaila au votat pentru termenul de 28 februarie si impotriva celui de 31 martie, iar 7 consilieri ai opozitiei, inclusiv cei din partidul lui Danaila, au votat pentru termenul de 31 martie si impotriva celui de 28 februarie.

Atunci, deputatul Mihai Tudose, presedintele PSD, l-a ironizat pe liberal, declarand ca gestul viceprimarului “a fost ceva greu de inteles” si ca, tinand cont de modul cum a votat, acesta poate trece in barca social-democratilor.

Danaila nu a scapat nici de furia colegei sale de partid, consilierul local Simona Draghincescu, care, in nenumarate randuri, l-a acuzat ca partizaneaza cu PSD si ca, prin ramanerea sa in functia de viceprimar, “USL traieste, la Braila”.

“Nu trebuie sa o zic eu, in mod particular, ca USL traieste la Braila, o vede orice cetatean de buna credinta. Atata timp cat nu o alta majoritate l-a sustinut pe viceprimarul Danaila in functie,  ci tot USL, tot PSD si PNL. Este clar! Modul in care se iau deciziile in Consiliul Local, n-ati sesizat ca tot asa este? Suntem 25 la 2. Nu s-a schimbat nimic de pe vremea cand functiona USL, din 2012 si pana acum, ca tot asa votam: eu cu domnul Fusea intr-un fel, restul, in alt fel”, a mentionat Draghincescu in urma cu o sapatamana.

Comentarii

comentariu

About the Author