Published On: vin, Apr 3rd, 2015

Un elev brailean terorizeaza un liceu din Galati

colegiu-emil-racovita-infobrailaDupa ce, anul trecut, si-a terorizat colegii de la Colegiul National “Gheorghe Murgoci”, lovind o eleva cu un scaun in stomac  si infigandu-i un pix in cap unui alt coleg, Alexandru I., un adolescent din Braila, transferat la "Murgoci" de la Colegiul “Ana Aslan”, tot din cauza problemelor de comportament, a ajuns sa bage spaima si in elevii unui liceu din Galati.

Mai multi elevi de clasa a XI-a de la Liceului Teoretic "Emil Racovita" din Galati se plang ca Alexandru, transferat la începutul anului scolar de la "Murgoci", le-a bagat frica in oase. Elevii sustin ca baiatul îi agresează fizic si verbal, ca îi ameninta si ca le cere "taxa de protectie", parintii acestora fiind ingrijorati si revoltati de aceasta situatie.

"Ma tem pentru viata copilului meu pentru ca acel baiat a venit cu o surubelnita la scoala si l-a alergat pe copilul meu, care s-a urcat în masina unor muncitori. Doar asa s-a putut salva”, povesteste mama unui elev.

Un alt parinte relateaza cum acest tanar le face viata un calvar colegilor, carora le-a declarat  razboi pe un site de socializare, amenintandu-i ca ii astepta in fata liceului cu o bata. Parintii sunt mahniti ca oamenii legii nu au luat nici o masura impotriva elevului brailean.

"Umbla cu diferite obiecte ascutite si periculoase, dovada mesajele postate pe Facebook <<de acum începe razboiul, va astept în fata liceului cu o bata>>. Sunt plangeri penale la Politie, sunt certificate medicale scoase în urma loviturilor pe care el le-a creat. Daca nu se rezolva situatia vrem sa transferam în masa copiii din aceasta clasa", a afirmat mama unui alt licean.

La polul opus, bunica lui Alexandru spune ca, în tot acest imens scandal, victima este nepotul sau.

"Noaptea, copilul s-a trezit si a început sa tipe: «A intrat peste mine, ma calca». Eu i-am spus să se împace cu copiii. El spune că nu are cum sa faca acest lucru cand ei îi spun tot timpul că este psihopat, handicapat. Cand îl asculta la ore copiii spun: «Puneti-i, doamna, 2!». Medicii mi-au spus ca este supradotat, dar cu regret ca în tara nu avem scoli pentru acesti copii", a spus Tudora Gheorghita.

Referitor la ispravile lui Alexandru I din liceele brailene, care au fost aduse la cunostinta parintilor sai, acestia le recunosc  si declara ca sunt rezultatul hartuirii permanente la care este supus copilul lor de catre profesori, el nefiind vinovat cu nimic.

Ba mai mult decat atat, parintii au amenintat la acea vreme cadrele didactice si i-au angajat odraslei si un avocat care sustinea ca elevii abuzati fizic au fost pusi de catre profesori sa-l hartuiasca pe adolescent.

Directorul adjunct al Liceului "Emil Racovita", Corina Rotaru, a declarat pentru Ziarul Infobraila ca situatia elevului este cunoscuta la nivelul conducerii unitatii de învatamant, dispunandu-se transferarea lui Alexandru in alta clasa.

“Este o situatie delicata, incercam sa o rezolvam. Toate cadrele didactice de la noi sunt implicate in reintegrarea lui Alexandru in invatamant, in sensul ca purtam discutii cu acest elev. Eu am speranta ca se va indrepta. Nu facem diferente intre elevi, pe toti incercam sa-i ajutam. Acest elev se afla la a treia unitate din invatamant, fiind transferat de la scolile brailene la noi, in Galati, din cauza problemelor de comportament.”, ne-a mentionat directorul adjunct al liceului galatean.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Galati, Cristina Tatulici, in urma plangerilor formulate de catre parinti, in acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru loviri si alte violente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-