Published On: mar, Apr 7th, 2015

Teologul Badilita, despre “pasaje disputate din Noul Testament”, la Muzeul Brailei

cristian badilitaMiercuri, 8 aprilie, de la ora 17, la Muzeul Brailei “Carol I”, va avea loc conferinta lui Cristian Badilita, cu titlul “Pasaje disputate din Noul Testament, cu o Introducere pascala”.

Manifestarea este organizata de Clubul Rotary Braila, cu sprijinul Consiliului Judetean si al Muzeului Braila. Printre subiectele abordate se vor afla: “Traditii pascale in primele secole”, “Personaje din Miercurea Mare: Iuda si Maria Magdalena”, “Pastele blajinilor”.

Cristian Badilita este, probabil, la aceasta ora, cel mai cunoscut specialist roman al crestinismului timpuriu. Poet, eseist,  Doctor al Universitatii Paris IV-Sorbona cu teza Métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise (Paris, Beauchesne, 2005, premiul Salomon Reinach al Asociatiei Elenistilor din Franta). A predat limba si literatura greaca-veche la Universitatea de Vest din Timisoara. A coordonat traducerea comentata a Septuagintei in cadrul New Europe College, Bucuresti (2002-2011), care a primit Premiul pentru cea mai buna carte a anului 2003.

Comentarii

comentariu

About the Author

-