Published On: lun, Apr 27th, 2015

Tara piere, iar Mortu si Rotaru se bat pe “Drumuri si Poduri”

Share This
Tags

Viorel MortuPresedintele Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, si colegul sau de partid, senatorul Ion Rotaru, par sa nu cada de acord asupra oportunitatii infiintarii unei directii in subordinea CJ, care sa aiba ca atributii repararea si intretinerea drumurilor judetene si a podurilor, dar si deszapezirea judetului.

In cadrul unei conferinte de presa, umar la umar, Mortu a respins ideea, sustinand ca cheltuielile ar fi “foarte mari”, in timp ce Rotaru s-a aratat a fi un sustinator infocat al infiintarii unei astfel de directii, contrazicandu-l  pe seful CJ dupa fiecare argument al acestuia impotriva propunerii.

Rotaru PSD “A o lua acum de la zero, cu toate dotarile, inseamna cheltuieli foarte mari. Sunt cheltuieli atat de mari, incat nu-mi dau seama daca nu e mai buna o deszapezire platita prin licitatie, sau daca e mai convenabila o astfel de directie, cu toata raspunderea aferenta a drumurilor judete, decat licitatii pentru plombari si reparatii de drumuri. La analiza de preturi facuta pana acum de comisia noastra a reiesit ca daca am fi avut directia sau societatea  de drumuri si poduri ar fi fost mai convenabil, dar n-o mai avem, pentru ca a fost distrusa, iar a o reinfiinta acum inseamna cheltuieli atat de mari, incat e mai convenabil ca pret, pe bani publici, aceasta formula de acum. Potrivit acestei analize facute, e aproape dubla cheltuiala, pe cinci ani de acum inainte, ca sa ne dotam cu utilaje si sa ne facem propria directie de drumuri si poduri”, a spus Mortu.

De cealalta parte, senatorul Rotaru considera ca desi costurile sunt mari, pe termen lung, “beneficiile sunt mult mai bune”, precizand ca “s-ar elimina toate procedurile cu licitatii, con contestatii” si ca astfel, pe acest domeniu, Consiliul Judetean si-ar castiga independenta.

“Ai putea sa o faci in varianta in care te dotezi minim azi si mai vii cu o parte pe o idee de inchiriere de utilaje. Eu sustin aceasta idee si cred ca este cea mai buna, pentru ca genereaza pe de o parte independenta si pe de alta, operativitate in interventii. Poate la inceput sunt costuri mai mari, dar parerea mea este ca merita pe termen mediu si lung, va aduce beneficii pentru toata lumea si va debloca activitatea, cu toate consecintele care decurg din aceasta”, a concluzionat parlamentarul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-