Published On: lun, Apr 6th, 2015

Spitalul Judetean, avertisment de la MS pentru proasta igienizare. Mortu se mai gandeste daca il demite pe manager

Share This
Tags

Viorel Mortu PSDConducerea Spitalului Judetean a primit un avertisment din partea Ministerului Sanatatii, dupa ce Directia de Sanatate Publica, in urma controalelor efectuate, a descoperit ca 70% din sectiile Corpului A sunt neigienizate. Nici in Corpul B, cunoscut ca Spitalul nr. 3, situatia nu difera, 60% din sectii fiind neigienizate.

In fata evidentei, si tinand cont si de celelalte scandaluri, din ultimele luni, legate de spital, seful Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, spune ca se mai gandeste daca il va demite pe directorul Mihail Iugulescu.

"Intradevar, spitalul a primit un avertisment din partea minsiterului deoarece stau destul de rau cu ritmul de igienizare. Spitalul nu a mai fost varuit de 15 ani. Ritmul e bun, dar sunt si multe spatii si chiar nu se poate face igienizare decat cu bolnavii acolo. Se muta bolnavii, se igienizeaza", a declarat Mortu pentru Ziarul Infobraila.

Desi, in ultimele 4 luni, Spitalul Judetean a fost in atentia opiniei publice ca urmare a unor scandaluri care s-au succedat cu repeziciune, furtul unei canitati importante de citostatice din farmacie, aparitia in presa centrala a unor fotografii care aratau conditiile insalubre din unele saloane si defectarea celor doua tomografe, Viorel Mortu afirma ca nici avertismentul dat de Ministerul Sanatatii nu va duce la demiterea doctorului Iugulescu. In schimb, presedintele interimar al CJ promite ca igienizarea spitalului va fi gata pana in luna iunie si asteapta sa vada "ritmul de corijare".

"Nu am luat inca o decizie legata de demiterea managerului Iugulescu. Nu se poate interveni brutal in management pentru ca inca vreau sa vad ritmul de corijare", a mai adaugat Mortu.

Comentarii

comentariu

About the Author