Published On: mie, Apr 29th, 2015

Seful RA-APPS, saltat de DNA, are un teren agricol in Braila

Share This
Tags

surduUPDATE: Surdu a fost retinut de procurorii DNA si va fi dus astazi la instanta cu propunere de arestare preventiva.

Directorul RA-APPS (Regia Autonoma “Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat”), Georgian Surdu, a fost adus la sediul DNA, ieri, in jurul orei 15:30, intr-un dosar ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 – 2014. Procurori DNA a efectuat, ieri,  perchezitii la sediul RA-APPS si in alte trei locatii.

Georgian Surdu i-ar fi cerut presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Marian Bigiu, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari in judet pentru SC Construct CO Group SRL, conform unor surse judiciare.

Bigiu ar fi fost de acord cu solicitarea lui Surdu si l-a sprijinit sa obtina un contract de lucrari pentru SC CONSTRUCT CO GROUP SRL, in comuna Ghergheasa, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii Ghergheasa, pentru 8% din valoarea contractului, au spus sursele citate, care au mentionat ca SC CONSTRUCT CO GROUP SRL era condusa de Surdu printr-un intermediar.
Sursele judiciare au explicat ca astfel a fost semnat in mai 2014  un contract de lucrari in comunca Ghergheasa in valoare de 48,7 milioane lei.

Un comunicat DNA informeaza ca procurori ai Directiei efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013 – 2014.  

"In cursul zilei de 29 aprilie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 4 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Prahova, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", informeaza DNA.

Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, are o avere de invidiat pentru salariul sau de bugetar, de putin peste 1.000 de euro pe luna. Surdu, numit la conducerea RA-APPS în 2007 de guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu (PNL), detine 6 terenuri de aproape 56 de hectare, casa, apartament, barca şi skyjet, precum şi aproximativ 300.000 de euro în conturi. Seful Regiei Autonome are in proprietate 8,2 ha de teren agricol in orasul Ianca, cumparate in 2011.  

Comentarii

comentariu

About the Author

-