Published On: vin, Apr 24th, 2015

Seful CJ: In cantina Spitalului Judetean s-a facut mancare pentru nunti si botezuri. E o nenorocire! / Fusea ameninta cu procese

Share This
Tags

Mortu - CJPresedintele Consiliului Judetean, social-democratul Viorel Mortu, a anuntat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca a dispus desfasurarea unei anchete la Spitalul Judetean, dupa ce au ajuns la urechile sale informatii conform carora in cantina unitatii spitalicesti s-ar fi preparat mancare pentru diverse evenimente, cum ar fi nunti sau botezuri, organizate in diverse locatii din municipiu. Mortu a mai precizat ca “se pare ca e adevarat” acest fapt si ca il revolta.

Declaratia extrem de grava a sefului CJ face referire directa la firma “Titan Edilitara” SRL, adaugand ca are loc “o ancheta severa” la cantina, dar si la spalatoria spitalului. Societatea comerciala “Titan”, detinuta de Stefan Fusea-presedintele Camerei de Comert si Industrie Braila, se ocupa de ani buni de serviciul de hrana pentru pacienti si al celui de spalatorie de la Spitalul Judetean, castigand licitatiile organizate pentru aceste servicii externalizate.

“E o nenorocire, dar eu nu ma pot baza pe ce se zice, ci doar pe o ancheta, care e in desfasurare. Eu sunt revoltat de chestia aceasta si se pare ca e adevarat, dar pana cand nu am document scris nu pot sa ma pronunt (n.r. asupra a ceea ce se va intampla). Daca se confirma informatia, vom extinde cercetarea in zona penala”, a mai spus Viorel Mortu.

stefan fuseaDe cealalta parte, Stefan Fusea, managerul firmei “Titan”, neaga vehement faptul ca in cantina spitalului s-a pregatit mancare pentru nunti sau botezuri, catalogand afirmatiile lui Mortu ca fiind “periculoase”. Afaceristul mentioneaza ca va apara imaginea societatii in instanta, “speculatiile de acest tip” cauzandu-i prejudicii “enorme”.

“Sa nu se faca declaratii periculoase pe baza unor speculatii, ci in urma unei anchete. Eu neg vehement ca aceste lucruri ar fi adevarate. Este imposibil. Suntem o societate certificata privind circulatia alimentelor si orice afirmatie de acest tip ne aduce prejudicii grave. Noi ne vom apara imaginea si prestigiul in instanta”, ne-a declarat Fusea.

Totodata, seful Camerei de Comert a mai adaugat faptul ca, “in urma cu doua zile”, presedintele CJ Viorel Mortu si managerul Mihail Iugulescu au efectuat un control inopinat la spalatoria Spitalului Judetean, punand, “cu mana lor”, pe cantar sacii de lenjerie murdara.

“Au cantarit lenjeria, desi nu ne-au anuntat de control. Au intrat in zona murdara, fara echipament de protectie. Au cantarit lenjeria si a corespuns cu ceea ce aparea scris in documentele noastre, pe care le-au verificat. Au facut si un control metrologic al cantarului”, a spus Stefan Fusea.

Mentionam faptul ca in luna iunie 2015 contractul firmei "Titan" cu Spitalul Judetean expira, context in care seful CJ a anuntat ca se gandeste ca serviciile de hrana pentru bolnavi si de spalatorie sa nu mai fie externalizate.

Comentarii

comentariu

About the Author