Published On: lun, Apr 6th, 2015

“Saptamana altfel” la Biblioteca Judeteana

Afis Saptamana Altfel 1_infobrailaLa Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" se va derula in perioada 6-10 aprilie 2015 parteneriatul educational "SAPTAMANA ALTFEL…PRIETENIE ALTFEL…pe o sfoara…"

Proiectul se realizeaza prin colaborarea bibliotecii cu sectiile de imprumut pentru copii ale Bibliotecii "George Baritiu" Brasov, Biblioteca "Astra" Sibiu si Biblioteca Satu Mare.

Manifestarea doreste sa marcheze “ Ziua Internationala a Cartii pentru Copii”, serbata anual pe 2 aprilie, fiind prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii si pentru stimularea dorintei de lectura a celor mai mici cititori.

Sarbatoarea cartilor pentru copii coincide cu ziua de nastere a celui mai indragit autor de basme, Hans Christian Andersen. Scriitorul danez, nascut la 2 aprilie 1805, la Odense, a incantat generatii de copii cu povestiri precum: "Hainele cele noi ale imparatului", "Fetita cu chibrituri", " Ratusca cea urata", "Mica sirena".

Astfel, povestile lui Andersen vor fi redate in desene si vor fi expuse intr-o maniera inedita, pe o …sfoara, urmand ca la finalul saptamanii, sa se faca un schimb de desene cu copiii din orasele partenere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-