Published On: joi, Apr 23rd, 2015

“Reteaua” a ajuns pe masa DNA dupa dezvaluirile Infobraila: Autoritatile continua sa scoata la vanzare ceva ce nu exista!

Share This
Tags

conductaConducerea Companiei de Utilitati Publice “Dunarea” nu se lasa, continuand sa incerce sa vanda, cu uriasa suma de 1,5 milioane de euro, magistrala de termoficare a orasului, desi cea mai mare parte din aceasta a fost furata in decursul ultimilor doi ani, ramand doar structurile de beton care sustineau conducta. A treia licitatie urmeaza sa aiba loc pe 5 mai, cu un pret de pornire de 6.646.083,1 lei, fata de 7.229.072,35 lei, la prima licitatie.

Conform unor surse judiciare, cazul a ajuns in atentia procurorilor DNA Galati, suspectandu-se ca cei care aveau in administrare bunul aflat in proprietatea privata a municipiului au inchis ochii intentionat la jaful care a prejudiciat bugetul local cu peste 350.000 de euro, valoarea estimata a celor peste 10 km de conducta care “s-au evaporat”.

Ziarul Infobraila a dezvaluit in editia din data de 31 martie faptul ca autoritatile locale, in speta Primaria, prin intermediul CUP Dunarea, careia i-a incredintat vanzarea la fier vechi a magistralei, incearca sa spele o posibila problema penala, in conditiile in care nicio firma nu si-ar recupera, prin valorificarea bunului, banii pe care ar trebui sa-i plateasca.

Totusi, in ciuda evidentei, primarul Aurel Simionescu declara in urma cu cateva saptamani ca, in cele din urma, se va gasi un cumparator interesat.

Persoane care au dorit sa-si pastreze anonimatul, insa care cunosc foarte bine situatia, spun ca tot acest jaf a fost organizat, iar o parte din banii obtinuti au ajuns in buzunarele unor personaje influente din Braila, printre care procurori si politisti, care au si creat “Reteaua”.

“Aici, in spate la Varsatura, nu mai exista nimic, domnule! Nici nu zici ca pe aici a fost candva o teava. Au venit, noapte de noapte, au taiat si nimeni nu a zis nimic. Ii prindeau pe cativa amarati care luau in carute resturile, iar pe cei care carau tone si tone cu dubele nu iI vedeau. Baietii cu dubele cotizau, aveau protectie”, ne-a spus un localnic din Chiscani.

Conform unor surse, in cele din urma magistrala isi va gasi un comparator, insa doar atunci cand pretul va fi insignifiant fata de valoarea pe care bunul o avea atunci cand exista in intregime. Astfel, printr-un plan bine pus la punct, se va acoperi furtul care a fost orchestrat de “Retea”

In timp ce autoritatile se zbat sa vanda pielea ursului din padure pentru o suma fabuloasa, la cele doua licitatii organizate pana in acest moment neprezentandu-se niciun ofertant interesat, conducta din otel de pe cei 10 km, ajunsa la fier vechi, i-a imbogatit pe hoti si pe protectorii lor. 10 metri de conducta cantaresc aproximativ 2 tone, astfel “Reteaua” a obtinut, pentru 1 km din magistrala, chiar si 35.000 de euro.

La intrare in Chiscani, nu au mai ramas decat 20 de metri de conducta, care nu a luat drumul fierului vechi pentru ca este suspendata la cativa metri deasupra solului.

Primarul comunei, UNPR-istul Ion Craciun, ne-a precizat ca a anuntat Politia prin adrese scrise despre jaful care a avut loc pe raza localitatii, insa afirma ca nimeni nu a miscat un deget, conducta disparand zi dupa zi. Craciun vorbeste despre crima organizata si despre protectia pe care “Reteaua”, conectata si la mediul politic, le-a asigurat-o celor care au taiat fara oprire.

“Conducta e proprietatea Consiliului Local Braila. Ca primar, vazand dezastrul care s-a intamplat, am atentionat prin adresa scrisa CLM si Compania CUP “Dunarea” pentru a rezolva necazul care s-a intamplat dupa dezafectarea conductei care pleaca de la CET catre municipiu. Eu am informat Politia Romana. E un dezastru economic. Toata lumea stie, eu vorbesc de crima organizata care dezafecteaza si foloseste banii. Cam vad… banii se indreapta catre buzunarele lor sI catre politica. Crima organizata e imbinata cu oamenii politici”, a spus edilul Chiscaniului.

Intorcandu-ne la CUP “Dunarea”, institutia imputernicita de Consiliul Local Municipal sa scoata la licitatie magistrala, putem intelege de ce “Reteaua” a actionat in liniste, fara a fi deranjata.

Mihail Chirita, directorul CUP, arunca problema in curtea Politiei si Jandarmeriei, subliniind ca nu Compania trebuia sa pazeasca conducta de termoficare.

“Nu noi trebuia sa pazim conducta, domnule! In momentul in care cineva va cumpara, atunci o sa ii predam totul. Eu nu puteam sa sesizez Politia pentru ceva ce nu am. Mie CLM mi-a dat-o (n.r. conducta) sa o vand, sa o scot la licitatie. Intrebati Consiliul Local”, a spus directorul.
Mai mult decat atat, Chirita s-a eschivat sa le raspunda jurnalistilor Ziarului Infobraila atunci cand a fost intrebat cum poate scoate la licitatie un bun care nu mai exista, devenind vizibil nervos: “Nu incercati sa obtineti de la mine ceea ce nu vreau sa va spun. Alte intrebari mai aveti? Daca nu, o zi buna!”

Comentarii

comentariu

About the Author