Published On: lun, Apr 20th, 2015

Razboiul Draghincescu-Danaila, faza pe aluzii penale. Cum au reactionat co-presedintii PNL

Share This
Tags

Simona DraghincescuRazboiul declaratiilor dintre liberalii Simona Draghincescu si Alexandru Danaila a ajuns la aluzii penale, consilierul local vorbind despre emiterea de “documente false” menite sa “infunde si sa ingroape pe cineva”, in contextul in care viceprimarul a precizat ca singura sa “vina” legata de dosarul penal in care este cercetata Draghincescu consta in faptul ca a furnizat Politiei “documente si informatii” necesare in cercetarea dosarului aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila. Toate acestea dupa ce fostul candidat independent la Primarie l-a acuzat pe Danaila ca nu este strain de “fabricarea” acestui dosar.

In calitate de viceprimar, Alexandru Danaila a pus la dispozitia organelor de cercetare penala mai multe documente, semnate “pentru primar”, legate de activitatea Simonei Draghincescu din perioada in care aceasta a condus Administratia Pietelor si Targurilor. Dosarul penal s-a deschis in urma unei sesizari a actualei conduceri a Pietelor, care o acuza pe Simona Draghincescu de savarsirea mai multor ilegalitati, printre care abuz in serviciu, gestiune frauduloasa si delapidare.

Danaila AlexLegat de documentele in cauza, Simona Draghincescu continua tirul asupra viceprimarului, facand aluzii conform carora respectivele informatii furnizate de Danaila Politiei ar fi “false, nemotivate si nesustinute economic ori juridic”.

“Daca informatiile ar fi fost corecte si reale n-ar fi fost nicio problema, dar toate sunt false si neadevarate. Aceasta este problema! Si mai este o problema, dar deocamdata ma abtin sa o spun public. Daca pentru unii nu este o problema si este o actiune normala sa emita documente false, nemotivate si nesustinute economic ori juridic in numele unei institutii publice cu acordul si stirea sefului acesteia numai ca sa incrimineze, sa compromita si sa incerce sa "infunde si sa ingroape" pe cineva degeaba, oricine ar fi acesta, este o problema, nu credeti ? Nu inteleg insa cum poate cineva sa faca asa ceva, decat doar daca a mai facut de-astea. Eu nu am facut asa ceva niciodata. Obisnuinta, a doua natura! Rusinica, rusinica!”, a precizat Draghincescu.

In fata acestui razboi, ticsit de acuzatii extreme de grave si care pare fara sfarsit, cei doi co-presedinti PNL au atitudini total diferite, in sensul in care Catalin Boboc a mentionat ca este dezamagit de situatia creata si ca lucrurile trebuiesc discutate in interiorul partidului, in timp ce Alexandru Nazare nu a catadicsit sa raspunda apelurilor jurnalistilor Infobraila.

Mentionam ca dosarul penal in care Draghincescu este cercetata de procurorii braileni ridica o serie de semne de intrebare, tinand cont de mai multe aspecte: plangerea a fost facuta de actualul director al Administratiei Pietelor – Costel Balan, un vechi inamic public al consilierului local ; initial in presa a aparut un presupus prejudiciu in acest doar, care nu are nicio legatura cu cel din dosar ; au aparut in spatiul public documente diferite, din punctul de vedere al continutului, fata de cele emise de Primarie ; dosarul a fost transmis de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila la DNA Galati, existand suspiciuni cu privire la fapte de coruptie, insa DNA a transmis dosarul inapoi la Parchet, intr-un timp foarte scurt, declinandu-si competenta si clasand o acuzatie de abuz in serviciu, ca fapta care nu a existat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-