Published On: mar, Apr 7th, 2015

RAZBOI LA BRAICAR: Sindicalistii vorbesc despre ilegalitatile directorului Sandulescu, sef al societatii de 20 de ani

Share This
Tags

sandulescuSindicatul Liber “Transloc” al salariatilor SC “Braicar” SA a iesit la atac, punand la zid conducerea societatii, pe care o acuza de savarsirea unor ilegalitati si management defectuos. Directorul Sandulescu nu da doi bani pe ce spun sindicalistii, vorbind despre “inventii” si “nerealitati”, in timp ce primarul Aurel Simionescu incearca sa medieze conflictul.

Intr-o scrisoare deschisa, adresata edilului Simionescu, liderii “Transloc” ii acuza de incalcarea legii pe Cornel Sandulescu, cel care conduce societatea de doua decenii, si pe directorul executiv Teodor Hutu, cercetati de politistii de la IPJ, sub supravegherea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, intr-un dosar penal privind un posibil conflict de interese.

Cei doi sefi ai societatii sunt suspectati ca au angajat-o la “Braicar” pe Preda Emilia, asociata lui Hutu in firma “Financial Expert HP” SRL, pe un post in care avea ca atributii efectuarea auditului intern, activitate pe care o desfasura si la societatea comerciala unde directorul executiv este actionar. In cele din urma, Preda a demisionat de la Braicar.

“Va putem informa ca nu este singurul dosar penal in care sunt vizati cei doi (n.r. Sandulescu si Hutu), insa mai putem spune ca incepand cu 5 ianuarie 2015, dupa ce au fost chemati la cercetari, Hutu s-a imbolnavit si se afla acum in concediu medical, iar directorul Sandulescu a trecut la o politica de neutralitate, de dezinteres fata de problemele societatii si de razbunare fata de cei pe care-I considera vinovati de situatia in care se afla fata de lege”, se arata in scrisoare.

Sindicalistii spun raspicat ca prin atitudinea razbunatoare, Sandulescu “isi arata neputinta de a trece barbateste peste situatiile dificile” si ingradeste drepturile salariatilor sau impune unele conditii si reglementari care sa le ingreuneze activitatea. Transloc precizeaza ca Sandulescu le sugereaza angajatilor ca adevaratii vinovati pentru nemultumirile reclamate sunt chiar cei din conducerea sindicatului.

Directorul Sandulescu respinge toate acuzatiile, vorbind despre “o agresiune sindicala controlata de un mecanism politic”. Cu o atitudine de satrap, seful “Braicar” a declarat pentru Ziarul Infobraila ca sindicalistii “nu probeaza nimic din ceea ce spun” si ca nu are de gand sa se retraga de la conducerea societatii a carui actionar unic este Consiliul Local.

“Si care e problema ca exista un dosar penal? E o chestiune pe care cei specializati o cerceteaza. Eu consider ca ceea ce promoveaza ei nu reprezinta realitati si ca pun intr-o lumina defavorabila “Braicar”. Si care e problema ca eu sunt director de 20 de ani? Ei au o chestiune de suspiciune, imi spun “Suntem noi suspiciosi!” Foarte frumos daca sunt ei suspiciosi. Eu respect ceea ce trebuie sa fac ca director”, ne-a mentionat Cornel Sandulescu.

De cealalta parte, mai ingrijorat de situatia de la “Braicar” decat Sandulescu, primarul Simionescu afirma ca a discutat cu reprezentantii “Transloc” si ca astazi, in jurul orei 15:30, va avea loc o intalnire intre sindicalistii si conducerea societatii, in care se va discuta “cu cartile pe masa”.

“Eu am vorbit astazi (n.r. marti) cu cei de la sindicat si apoi cu cei din AGA, CA si cu directorul Sandulescu. Le-am cerut sa se intalneasca cu sindicatul si, cu cartile pe masa, sa se discute deschis. Eu asta le-am cerut. Eu incerc sa fiu mediator, in calitatea de primar, insa exista o formula institutionala, un Consiliu de Administratie, numit de Adunarea Generala a Actionarilor, formata din 5 consilieri locali din partied diferite. Nu eu i-au masuri, insa i-am primit intotdeauna”, ne-a spus Simionescu.

Despre acuzatiile de incalcare a legii, edilul nu a dorit sa faca foarte multe comentarii, subliniind ca atat sindicatul, cat si conducerea “Braicar”, ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta “ca sa mearga societatea” si nu sa se ocupe de dosare penale.

In scrisoarea deschisa adresata primarului, sindicalistii mai spun ca “numarul de salariati a scazut de la an la an, prin disponibilizari, datoriile societatii au crescut la peste 100 de miliarde lei vechi, iar singurele investitii facute au fost autobuzele cumparate cu bani de la Primarie”, aratandu-l ca principal vinovat pentru toate acestea pe Sandulescu.

Simona Draghincescu, consilier local si fost candidat independent la Primarie , s-a aratat contrariata de situatia prezentata de sindicalisti in scrisoare, sustinand ca directorul “Braicar” ar trebui sa-si dea demisia.

“De 20 de ani, transportul public de calatori este din ce in ce mai prost gestionat, iar domnul Sandulescu este director la “Braicar” tot de 20 de ani. Eu am atras atentia ca se intampla lucruri care nu sunt in regula si in anii trecuti. Toate acestea sunt lucruri de care angajatii s-au saturat, nu e manipulare politica. Este pur si simplu emanatia nemultumirilor salariatilor. Domnul Sandulescu ar trebui sa-si dea demisia, dar nu o va face. Cand a avut un comunist onoare si si-a dat demisia?”, a mai adaugat Draghincescu.

Din Adunarea Generala a Actionarilor SC “Braicar” fac parte consilierii locali Traian Adrian (PP-DD), Dan Paun (PLR), Dumitru Florin (PSD),  Badiu Virginia Loredana (PSD) si Pricop Cristian (PNL).

Comentarii

comentariu

About the Author

-