Published On: joi, Apr 16th, 2015

Producatorii de tigari se opun interzicerii fumatului in spatii publice inchise: “Fumatorii cumpara mai mult decat nefumatorii”

Share This
Tags

chiosc-tigari-contrabandaProducatorii de tigarete solicita efectuarea unui studiu de impact al proiectul de amendare a legii privind combaterea efectelor fumatului, care, potrivit acestora, poate duce la pierderea a 20.000 locuri de munca si la injumatatirea afacerilor pentru circa 50% din unitatile care vand tigarete, informeaza Mediafax.

Companiile de profil au depus recent, la Camera Deputatilor, un punct de vedere referitor la propunerea de interzicere totala a fumatului in spatiile publice inchise si de interzicere a comercializarii produselor din tutun la o distanta de mai putin de 250 metri de spitale si unitati de invatamant.

"Estimam ca, dintr-un total de 73.000 de puncte de vanzare cu amanuntul a produselor din tutun, aflate la ora actuala in Romania, vor fi afectate peste 46% la nivel national: 54% in mediul urban si 27% in mediul rural. Dat fiind ca in Bucuresti exista peste 500 unitati de invatamant si peste 100 unitati medicale, impactul estimat este de 65% din numarul punctelor de vanzare", se arata in documentul mentionat.

Potrivit sursei citate, scaderea traficului de consumatori fumatori poate conduce la reducerea vanzarilor si pentru alte categorii de produse, cosul de cumparaturi al unui fumator fiind cu peste 30% mai mare decat cel al unui nefumator.

Comentarii

comentariu

About the Author

-