Published On: joi, Apr 9th, 2015

Prefectul Olteanu nu-l revoca din functie pe Stancu dupa condamnarea la inchisoare pentru ca a facut-o Vilcu…anul trecut

Share This
Tags

Nicu Olteanu - prefect smoothDesi a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, Gheorghe Bunea Stancu, nu mai poate fi revocat inca o data din functie de catre prefectul Nicu Olteanu, cum cere legea, pentru ca aceasta procedura a avut loc in timpul mandatului prefectului Vasilica Vilcu, la sfarsitul anului trecut, cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Stancu s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa si penala.

Atunci, Bunea Stancu a contestat in instanta ordinul prefectului, iar in prezent Curtea de Apel Galati trebuie sa se pronunte, in recurs, in aceasta speta, astfel alegerile anticipate pentru sefia Consiliului Judetean sunt blocate.

“Ordinul isi produce in continuare efectele, chiar daca face obiectul unui dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Galati, intrucat Tribunalul Braila, instanta de fond,  a respins cererea de anulare a acestuia. Emiterea unui nou ordin, in urma condamnarii inculpatului Gheorghe Bunea Stancu la pedeapsa inchisorii, ar presupune constatarea aceluiasi fapt, incetarea de drept a calitatii de presedinte CJ, fara a da nastere unor efecte juridice noi, mandatul fiind deja incetat”, a declarat prefectul.

Olteanu spune ca va emite un nou ordin de constatare a incetarii mandatului presedintelui CJ, in urma condamnarii la inchisore a lui Stancu, numai in situatia in care Curtea de Apel va dispune anularea ordinului emis de Vasilica Vilcu.

Comentarii

comentariu

About the Author