Published On: lun, Apr 27th, 2015

Politistii braileni au aplicat sanctiuni in valoare totala de aproape 15.000 de lei

Share This
Tags

In perioada 24- 26 aprilie, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

Echipele de politisti au efectuat controale la 93 de societati comerciale cu profil discoteca si cafe-bar, au legitimat 657 de persoane, au controlat in trafic 191 de autovehicule si au efectuat 138 de testari cu aparatul etilotest.

De asemenea, pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, politistii au constatat 71 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 14.390 de lei, 13 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, una conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 53 conform O.U.G. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice, si 4 pentru alte abateri.

Astfel, vineri, 24 aprilie, politisti de la Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, impreuna cu un reprezentant al Parcului Natural Insula Mare a Brailei, au actionat pe fluviul Dunarea pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost prinsi in flagrant I.Ionel, de 60 de ani, si B.Petrus, de 42 de ani, ambii din comuna Stancuta, care se deplasau cu o barca din tabla cu motor, neinregistrata, si pescuiau cu doua setci monofilament.

Politistii au luat masura ridicarii in vederea confiscarii a barcii, motorului, plaselor monofilament si a cantitatii de 15,5 kg de peste din specia scrumbie, pe care cei doi o pescuise.

In cauza s-a intocmit dosar penal, conform prevederilor OUG 23/ 2008, privind pescuitul si acvacultura, pentru pescuit in perioada de prohibitie si utilizarea uneltelor de pescuit de tip monofilament.

Comentarii

comentariu

About the Author

-