Published On: mie, Apr 29th, 2015

Politistii au iesit pe strazi pentru a-i avertiza pe braileni. VEZI despre ce este vorba

Share This
Tags

politisti 1Politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean- compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Biroul Proximitate– s-au intalnit, marti, 28 aprilie, cu cetatenii in zona Piata Halelor, din municipiu, si le-au oferit informatii si recomandari pentru prevenirea victimizarii prin infractiuni de inselaciune.    

Demersurile politistilor s-au inscris in Campania „Nu te lasa pacalit!”, care se deruleaza la nivelul municipiului Braila, in perioada aprilie- mai 2015, si are drept scop cresterea gradului de informare a cetatenilor cu privire la modurile de operare cel mai des intalnite in cazul infractiunilor de inselaciune si modalitatile prin care pot fi dejucate planurile infractorilor.

Oamenii legii s-au adresat cu informatii si sfaturi indeosebi persoanelor in varsta, mai expuse la victimizarea prin inselaciuni, datorita emotivitatii si sugestibilitatii crescute, dar si a faptului ca acuitatea auditiva si vizuala scad pe masura inaintarii in varsta. Nu au fost ocoliti, insa, nici tinerii, carora li s-a recomandat sa transmita informatiile primite catre persoanele varstnice din familie.

Din discutiile cu politistii, cetatenii au putut afla cum actioneaza escrocii in cazul metodelor „accidentul”, „coletul”, „premiul”, „imprietenirea” sau „reprezentant institutie/firma” si au inteles ca infractorii sunt inventivi si lipsiti de scrupule si profita de naivitatea, buna-credinta sau altruismul victimelor. De asemenea, varstnicii au primit pliante informativ – preventive si au fost sfatuiti sa fie foarte precauti cu persoanele necunoscute, care ii abordeaza aparent intamplator, se ofera sa ii ajute sau le transmit vesti despre membrii familiei.

Activitatile preventive au continuat in zona strazilor Rosiori si 1 Decembrie 1918, unde politistii au ales sa transmita recomandarile prin expunerea de afise la avizierele blocurilor, astfel incat informatiile sa ajunga la cat mai multe persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-