Published On: mie, Apr 8th, 2015

Politia Braila in actiune de Paste: Au confiscat 180 de oua si 40 kg de carne!

Share This
Tags

politistiPolitistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice desfasoara activitati preventive si controale in pietele brailene, insotiti si de specialisti din cadrul Directiei Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor, Comisaritului Judetean pentru Protectia Consumatorului si Agentiei Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, care vor continua pana in ajunul Pastelui.

De la sfarsitul saptamanii trecute, politistii deruleaza actiuni specifice pentru prevenirea evaziunii fiscale, dar si de protejare a populatiei impotriva unor activitati de comert ilegale sau cu produse alimentare neconforme.

Politistii actioneaza si pentru prevenirea braconajului piscicol, precum si pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu peste, produse din peste, carne si oua.

In urma controalelor efectuate, au fost confiscate peste doua tone de legume, 250 bucati produse de panificatie, 180 de oua, aproape 100 de kg de produse alimentare, 30 litri de alcool si bauturi racoritoare si 40 de kg de carne de vita si miel, in valoare totala de 6.496 de lei, pentru care comerciantii nu aveau acte de provenienta sau produsele nu erau conforme cu standardele in vigoare.

De asemenea, oamenii legii au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 138.220 de lei, si au intocmit 10 dosare penale, 4 fiind pentru evaziune fiscala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-