Published On: lun, Apr 6th, 2015

Pentru masa de Paste, brailenii vor scoate in jur de 450 lei din buzunare

masa de paste_infobrailaA ramas mai putin de o saptamana pana cand ne vom aduna cu totii in jurul mesei, pentru a ne bucura in familie de Sarbatorile Pascale, iar gospodinele au inceput sa isi pregateasca deja listele de cumparaturi. Meniul traditional de Paste la romani este compus din oua rosii, friptura de miel sau porc, ciorba de miel, cozonac, pasca si drob, toate stropite din plin cu vin.

Redactorii “Infobraila” au colindat magazinele si au intocmit pentru dumneavoastra o lista cu cele mai populare alimente din aceasta perioada, pentru a sti, cu aproximatie, cati bani sa luati la dumneavoastra cand mergeti la piata sau la supermarket.

Pentru cel mai important produs in aceasta perioada, ouale, va trebui sa platiti intre 8 si 10 lei/cofraj cu 10 bucati, in functie de magazin. Pentru vopseaua de oua veti plati intre 1 si 5 lei, in functie de tipul si calitatea ei. Iar daca nu vreti ca vopsitul oualor sa va mai dea batai de cap, puteti sa le cumparati gata vopsite, la pretul de aproximativ 17 lei pentru un cofrag cu 10 bucati.

In cazul in care vreti sa pastrati traditia si sunteti fan al carnii de miel, puteti cumpara pulpa la pretul de 27 lei/kilogram, sau puteti cumpara si miel intreg, la pretul de 22 de lei kilogramul, insa brailenii se pot astepta ca pretul carnii sa mai creasca in aceasta saptamana.

Verdeturile pentru drob (ceapa verde, usturoi verde, patrunjel) costa aproximativ 0,70 lei legatura, iar ridichile se gasesc la pretul de 5 lei kilogramul.

Cu stafide, ciocolata, rahat, nuci, mac, susan si arome de tot felul, cozonacii sunt nelipsiti de pe mesele romanilor, indiferent de sarbatoare. Puteti alege din gama larga de cozonaci din comert, cu preturi pornind de la 8 lei si pana la 20 de lei bucata.

Pentru pasca, cetatenii braileni vor trebui sa mai scoat din buzunare intre 25 si 30 de lei.

La toate acestea se adauga bauturile alcoolice si sucurile. O sticla de vin se vinde cu preturi care pornesc de la 16 lei intr-unul din supermarketurile constantene. Cine are preferinte mai selecte poate opta pentru o sticla de vin care costa 110 lei.

Si uite asa, pentru un minimum de cumparaturi, la un simplu calcul ajungem la o suma de aproximativ 450 de lei pentru masa traditionala de Paste.

Comentarii

comentariu

About the Author

-