Published On: mie, Apr 8th, 2015

O firma din Braila, patronata de un apropiat al baronului Flutur, a castigat un contract din bani europeni la Harsova

Share This
Tags

foto casidoO societate comerciala din Braila, patronata de un apropiat al mai multor lideri din vechiul PDL, a castigat licitatia organizata de Primaria Harsova pentru proiectul „Construire punct debarcare, descarcare si prima comercializare a pestelui în Orasul Harsova, judetul Constanta“, finantat prin Programul Operational pentru Pescuit.

Valoarea contractului se ridica la suma de 690.477 de lei, dupa ce fusese estimat la pretul de 768.575 de lei. Firma castigatoare, SC Casido SRL, va investi suma pentru amenajarea terenului, executia de lucrari pentru ponton si pentru cladire, achizitionarea de utilaje si echipamente si organizarea de santier.

„Luni (n.r. 6 aprilie), s-a semnat contractul pentru executia lucrarilor din cadrul investitiei «Construire punct debarcare, descarcare si prima comercializare a pestelui in orasul Harsova, judetul Constanta». Procedura a fost reluata, dupa ce, la prima licitatie, nu s-a prezentat niciun ofertant. De aceasta data, am avut un participant care a si indeplinit criteriile pentru a se califica si a-si adjudeca acest contract“, a declarat Tudor Nadrag, primarul orasului Harsova.

Casido SRL, cu sediul in Brăila, figureaza la Registrul Comertului cu doi asociati, in cote egale, respectiv Cristina Liliana Emanuela Marian si Virgil Laurentiu Marian (foto). Firma a fost infiintata in anul 1993, iar la finalul anului 2012, declarase o cifra de afaceri de 2.004.226 de lei, un profit net de 2.328 de lei si sapte salariati.

Conform ziarului Cotidianul, firma patronata de sotii Marian s-a ocupat de amenajarea sediului Consulatului General de la Cahul, pe vremea cand la fraiele Ministerului Afacerilor Externe se afla Teodor Baconschi.

Adjudecarea lucrarilor s-a facut prin licitatie publica de SC Casido SRL – firma al carei obiect de activitate este realizarea de sisteme de alarma, paza si securitate. Lucrarea a fost subcontractata firmei SA Rubin – 206 din Cahul, Republica Moldova. Valoarea totala a subcontractarii, agreata de ambele societati, a fost de 229.651,08 euro, iar valoarea contractului atribuit de MAE firmei CASIDO SRL pentru reabilitarea sediului Consulatului din Cahul a fost de 460.000 de euro. Dupa realizarea si receptionarea tuturor lucrarilor, fara niciun fel de explicatie din partea antreprenorului roman din Braila, firma din Republica Moldova, SA Rubin – 206 Cahul, a incasat mai putin cu 55.287,21 euro. Firma din Cahul nu a primit niciun raspuns din partea MAE, organizatorul licitatiei, sau a ministrului.

Despre firma din Braila, condusa de Laurentiu Marian, un apropiat al liderilor vechiului PDL din estul Romaniei, in special al lui Gheorghe Flutur, se stie ca in guvernarea PDL era o abonata a contractelor cu statul. Casido SRL era un partener traditional al MAE, aceasta asocierare primind tot in 2010 de la Ministerul de Externe si contractele de amenajare a consulatelor de la Balti si Odessa, mai arata sursa citata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-