Published On: mie, Apr 8th, 2015

Ministrul Sanatatii: In a doua jumătate a anului majoram veniturile personalului din sanatate

Share This
Tags

Ministerul Sanatatii_infobrailaVeniturile personalului din sanatate ar putea fi majorate din a doua jumatate a acestui an, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, mentionand ca ministerul va colabora cu Federatia Sanitas inclusiv pentru reglementarea acordarii sporurilor salariale.

„Ca ministru sustin majorarea veniturilor personalului din sanatate, ca mod de a asigura o buna functionare a sistemului sanitar. Dupa acordarea unei majorari de 100 de lei, inca de la inceputul anului 2015, vom colabora cu Federatia Sanitas, astfel incat sa reglementam in mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumatate a anului sa putem veni si cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii va sustine demersurile Sanitas privind elaborarea si aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Totodata, Ministerul Sanatatii va supune dezbaterii publice, saptamana aceasta, conditiile de exercitare in regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moasa, asistent medical in spitalele publice.

De asemenea, au fost analizate si celelalte revendicari ale Sanitas, privind reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, repectarea normativelor de personal si asigurarea unei finantari adecvate a unitatilor sanitare publice de stat.

Sindicalistii Federatiei Sanitas au protestat, marti, 7 aprilie, la sediile ministerelor Sanatatii, Muncii si Finantelor, cerand cresterea veniturilor tuturor angajatilor din sanatate si din asistenta sociala, acordarea sporurilor si finantarea adecvata a unitatilor sanitare de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-